Plácido Domingo obvinený z obťažovania začína sériu vystúpení

Plácido Domingo obvinený z obťažovania začína sériu vystúpení

New York 23. septembra 2019 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP-Laszlo Balogh)

 

Španielsky operný spevák Plácido Domingo, ktorý čelí obvineniam z obťažovania, začne tento týždeň sériu vystúpení v Metropolitnej opere v New Yorku. V troch ďalších amerických mestách jeho vystúpenia v súvislosti s obvineniami zrušili, informovala v pondelok agentúra AP

Na snímke Plácido Domingo)

Svetoznámy spevák v stredu predstaví v opere Macbeth, čo má byť jeho prvé vystúpenie v USA od augustového zverejnenia tvrdení viacerých žien, ktoré ho obvinili zo sexuálneho obťažovania alebo nevhodného správania.

Reklama

Jedenásť žien prehovorilo o svojich skúsenostiach s Domingom, ktorý je v súčasnosti generálnym riaditeľom opery v Los Angeles. Jedna žena uviedla, že ju v roku 1999 v zákulisí násilne chytil pod róbou za prsník a iné tvrdia, že sa ich bez ich súhlasu dotýkal alebo pokúšal pobozkať. Domingo obvinenia z obťažovania popiera a tvrdenia žien označuje za nepresné. Podľa neho boli len nesprávne pochopené niektoré jeho gestá.

Opera v Los Angeles začala v tejto súvislosti vlastné vyšetrovanie. Metropolitná opera uviedla, že počká na závery vyšetrovania predtým, ako sa rozhodne o prípadných krokoch proti Domingovi. Spevák má v tejto sezóne v Metropolitnej opere trikrát vystúpiť v opere Macbeth a štyrikrát v Madame Butterfly.

Reklama

Domingo sa minulý mesiac predstavil v operných domoch v Európe, kde ho podľa AP prijali s nadšenými ováciami.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:56

Ceny ropy v utorok vzrástli, pričom cena Brentu prekročila 82 USD za barel (159 litrov). Prispeli k tomu najmä najnovšie údaje amerického ministerstva energetiky o vývoji rastu dopytu po rope v tomto roku.

19:17

Európska centrálna banka (ECB) by mala s ďalšou redukciou úrokových sadzieb počkať do obdobia, než sa zmierni súčasná neistota. Povedal to v utorok hlavný ekonóm ECB Philip Lane, ktorý poukázal na pokračujúce zvýšené inflačné tlaky.

19:17

Fínsko sa od utorka v Rumunsku zúčastňuje na svojej prvej vojenskej misii od svojho vstupu do aliancie NATO v apríli 2023. Ako spresnila agentúra Reuters, Fínsko vyslalo do Rumunska sedem stíhačiek F-18, ktoré budú podnikať ochranné misie spolu s rumunskými a britskými lietadlami.

19:01

Vysokí predstavitelia štátov a medzinárodných organizácií vyzvali v utorok na konferencii v Jordánsku na uľahčenie prístupu humanitárnej pomoci do Pásma Gazy a podporili návrh prímeria medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, ktorý nedávno predstavil americký prezident Joe Biden.

18:45

Porota súdu v americkom štáte Delaware v utorok uznala Huntera Bidena, syna prezidenta USA Joea Bidena, za vinného vo všetkých troch bodoch obžaloby v prípade nelegálnej držby zbrane.

18:23

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov prehrali aj vo svojom treťom zápase na medzinárodnom turnaji v Portugalsku. V utorkovom dueli podľahli rovesníkom z Fínska 0:1. Predtým podľahli na podujatí Portugalsku 0:1 a Česku 1:3.

18:08

Európski predstavitelia diskutujú o možnosti, že by aj naďalej pokračoval tranzit zemného plynu cez Ukrajinu. Plynovod by však do Európy nedodával surovinu z Ruska, ale z Azerbajdžanu. Uviedla to agentúra Bloomberg, ktorá sa odvolala na zdroje oboznámené s diskusiami.

18:07

Deficit verejnej správy sa na Slovensku medziročne výrazne zvýšil a skončil na úrovni asi šesť miliárd eur a ako podiel na hrubom domácom produkte (HDP) stúpol z 1,7 % v roku 2022 na 4,9 % v roku 2023. Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR na to upozornil v stanovisku k návrhu štátneho záverečného účtu SR za rok 2023, ktoré bol v utorok oficiálne prezentovať na parlamentnom finančnom výbore predseda úradu Ľubomír Andrassy. Zákonodarcov upozornil, že zadlženosť SR je vyššia ako priemerná zadlženosť krajín EÚ a len päť krajín dosiahlo horší výsledok, a to Poľsko, Francúzsko, Rumunsko, Maďarsko a Taliansko.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstavno-prednáškové podujatie 70 rokov CERN-u - inšpirácia pre budúcnosť 10. júna 2024 v Bratislave

Autor: TASR-Jakub Kotian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

René Pavlík

Milan Šupa

Miroslav Iliaš

Michal Durila

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali