Skupina ELÁN vydáva nový album s kontroverzným videoklipom

Infomix

Nový videoklip "Bulvárne Krysy" mal premiéru na FB stránke Elánu.

Najslávnejšia a najúspešnejšia československá rocková kapela ELÁN vydáva v piatok  18.októbra ich nový štúdiový album Najvyšší čas. Novinka vychádza na CD a na vinyle.

Minulý rok hudobná legenda oslávila päťdesiat rokov existencie a práve tento album je ich finálnou oslavnou bodkou. Oslavy boli veľkolepé a aj kvôli nim sa oddialil pôvodný termín vydania albumu. „Tak sme to zase dali. Najlepšie, ako sme dokázali. Dúfam, že ľudia budú spokojní,“ hovorí Jožo Ráž, basgitarista a spevák. Na nové nahrávky čakali priaznivci plných 5 rokov. Toľko času uplynulo od ich predchádzajúceho albumu Živých nás nedostanú, ktorého predaje vyniesli skupine Dvojplatinovú platňu. „Bol už najvyšší čas, aby sme našim fanúšikom ponúkli nové piesne. Trvalo to trochu dlhšie, pretože sme na seba prísni,“ dodáva klávesista a spevák Vašo Patejdl a gitarista a spevák Jano Baláž uvažuje: „Teraz sa nám darí, ale čo potom?“

Nahrávky vznikali v štúdiu Jana Baláža v Bratislave a kapela na nich pracovala viac ako rok. Mix zabezpečili Jano Baláž, Jožo Krajčovič a Peter Fambi Farnbauer. Mastering mal na starosti Jano Červenka. Skladbu Sekery a nože doplnili vokály Pavla Jursa ako hosťa a spoluautora niekoľkých skladieb a druhým hosťom na albume je Andráš Madarasz, ktorý hrá na hormoniku v skladbe Sto životov. Obal vytvoril dlhodobý kamarát skupiny a autor výtvarných návrhov predchádzajúcich albumov a nezameniteľného loga Alan Lesyk.

Skupina vydala na podporu albumu aj nový videoklip k piesni Bulvárne Krysy.  Text a hudbu k piesni napísali Juraj Soviar a  Peter Farnbauer.

Na albume sa nachádza 13 piesní a nechýba ani hit Ľúbim ťa, ktorý skupina zverejnila ešte minulý rok.

Galéria k článku

 

Zdroj: RÁDIO KOŠICE