Spevák, gitarista a hudobný producent Jozef Rezník, ktorého ste doteraz mohli vnímať ako súčasť kapiel Para a Walter Schnitzelsson, začína tvoriť pod novým umeleckým menom. Po odchode z kapely Para si hovorí zef a predstavuje svoj prvý sólový singel, ktorým prezentuje značnú zmenu zvuku.


Nadšenci gitarovej hudby budú možno trochu sklamaní. "Gitár som sa úplne nezbavil, len som ich znetvoril na nepoznanie. Používal som veľa gitarových efektov a potom to celé sprodukoval u seba v štúdiu. Bavilo ma experimentovať pri edite a produkcii tejto skladby. Pracoval som s príliš veľa samplami a bolo to v štúdiu miestami šialené. Zamýšľal som sa nad časom a predstavoval som si ho, ako stojí pred dverami a čaká. Niekedy by bolo fajn, keby sa dal čas takto zaseknúť," vysvetľuje zmenu Jozef Rezník alias zef.

Vizuál ku skladbe má na svedomí dvojica Jay Walker a Anna Smoroňová. V minulosti tento tím získal nomináciu v hlavnej kategórii Videoklip na svetovom filmovom festivale Camerimage. Stoja tiež za videoklipom Hoří i voda od Katarzie, ktorý získal hlavnú cenu na súťaži videoklipov YouTopia 2021. "Od začiatku, ako sme sa s režisérkou bavili o videoklipe, to smerovalo k veľmi abstraktnému vizuálu. Natáčali sme v Prahe na rôznych lokáciách a do projektu sa nakoniec dostala veľmi talentovaná postprodukčná zložka, ktorá to celé posunula ešte ďalej," dodáva zef.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme upravili.