Letné vystúpenia pod holým nebom majú špecifickú atmosféru a vytvárajú medzi publikom a interpretmi výnimočné spojenie. Obľubuje ich aj hudobná dvojica Robert Pospiš a Martin Sillay, ktorí sa počas leta predstavia v piatich slovenských mestách.

"Každoročne sa tešíme na hrania v exteriéroch. Po skončení pandémie si tieto koncerty užívame ešte intenzívnejšie. Aj preto sme sériu našich prázdninových koncertov nazvali jednoducho leto 2023," pozýva na hudobné stretnutia gitarista, skladateľ a producent Martin Sillay

"Rozhodli sa pre miesta, ktoré máme radi, aj pre tie, o ktorých sme počuli iba chválu. Zahráme prierez našou tvorbou. Každý koncert bude iný. Dostali sme sa do štádia, kedy sa nám naše skladby vynárajú v novom svetle. Baví nás hľadať v nich niečo nové. Budú to veľmi pekné hudobné stretnutia," dodáva Robert Pospiš.

Dvojica tento rok vydala single Uteká láska svetomSpievaj mi, spievaj, ktoré sa objavia na pripravovanej nahrávke Piesne na dobrú noc. Na letných koncertoch okrem starších piesní zaznejú aj tieto novinky, pričom k obom hudobníkom sa v rôznych zostavách pripoja spriatelení hudobníci. "S Romanom HarvanomBranislavom Dugovičom hrávame už roky. Sú to fantastickí hudobníci a naši dobrí priatelia. Živé hranie je o radosti z hudby. A tej máme stále viac," predstavuje hostí Martin Sillay.

 Robert Pospiš & Martin Sillay leto 2023

  • 12. 7. – Bratislava, Nádvorie Zichyho paláca (+ Branislav Dugovič a Marián Ševčík)
  • 15. 7. – Nitra, Urania
  • 29. 7. – Bratislava, Karlova ves, Botanická záhrada (ranný koncert o 10:00)
  • 11. 8. – Banská Štiavnica, Eleuzína (+ Roman Harvan)
  • 12. 8. – Dobšiná, Gotická cesta otvorená (+ Roman Harvan)

Zdroj: Real Music House (Hudba.sk edit)