Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2023, 13:51
Čas čítania 0:54
TASR

Súd v Španielsku opätovne vyšetruje populárnu speváčku Shakiru. Za krátenie daní jej hrozí dlhoročné väzenie

HUDBA SHAKIRA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Speváčka sa však bráni, že v tej dobe mala trvalý pobyt na Bahamách.

Súd v Španielsku vo štvrtok oznámil, že začal nové vyšetrovanie kolumbijskej speváčky Shakiry v súvislosti s obvineniami z podvodov na dani z príjmu a majetku v roku 2018. V tomto prípade bude rozhodovať súd v meste Esplugues de Llobregat pri Barcelone. Bližšie detaily k vyšetrovaniu však súd bezprostredne neuviedol.

Shakira sa postaví pred súd aj v novembri v ďalšom prípade týkajúcom sa viac ako 14,5 milióna eur, ktoré nezaplatila na daniach z príjmov za roky 2012 – 2014. Prokuratúra žiada pre 46-ročnú speváčku osemročný trest odňatia slobody.

Shakira sa presťahovala do Španielska v roku 2011, keď sa verejnosť dozvedela o jej vzťahu s futbalistom FC Barcelona Gerardom Piquém, ale až do roku 2015 mala oficiálny pobyt na Bahamách. Pár, ktorý má spolu dve deti, vlani v júni oznámil rozchod.

Žila v Španielsku, no bydlisko mala na Bahamách

Prokuratúra v Barcelone tvrdí, že trojnásobná držiteľka ceny Grammy v rokoch 2012 – 2014 viac ako polovicu tohto obdobia žila v Španielsku a mala tam platiť aj dane, hoci oficiálne bydlisko mala na Bahamách. Jej právnici tvrdia, že do Španielska sa plnohodnotne presťahovala až v roku 2015, pričom si splnila všetky daňové povinnosti. Okrem toho zaplatila ďalšie tri milióny eur úrokov.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Meno speváčky sa objavilo aj v tzv. Pandora Papers zverejnených v októbri 2021. Je to súhrnný názov pre takmer 12 miliónov uniknutých dokumentov odhaľujúcich skryté presuny kapitálu vysokopostavených členov vlád či celebrít.

Shakira
Zdroj: Wikimedia/Andres.Arranz/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia