Komorné ženské hudobné zoskupenie The Ladies Ensemble pripravuje pre svojich fanúšikov jedinečný koncert, na ktorom zaznie hudba od skladateľských legiend ako Vivaldi, Piazzolla, Morricone, ale aj piesne Andreu Bocelliho, Michaela Jacksona či skupín Metallica a Guns N' Roses.

Umeleckou vedúcou inštrumentálneho hudobného telesa The Ladies Ensemble je medzinárodne úspešná huslistka Anežka Kara, ktorá účinkovala už ako 14-ročná sólistka so Slovenskou filharmóniou. Medzi najväčšie úspechy zoskupenia patrí vystúpenie v Paríži na celosvetovom stretnutí OECD v roku 2019. Priaznivcov kvalitnej hudby dámy tešili aj počas pandémie, kedy boli súčasťou projektu Umenie pod oknami.

Od svojho vzniku v roku 2014 The Ladies Ensemble odohrali množstvo koncertov doma i v zahraničí. Každoročne účinkujú okrem iného na poprednom festivale Symfónia umenia. Tento rok prišlo na ich Večer tanga na Štrkovci 600 ľudí. Pestrá hudobná dramaturgia ich koncertov zahŕňa klasickú hudbu z rôznych časových období, operety, muzikály, tangá, jazz, rock, pop, gospel, ľudovú aj filmovú hudbu.

The Ladies Ensemble Zdroj: archív The Ladies Ensemble

K blížiacim sa 10. narodeninám pripravujú výročný galakoncert pod názvom The Ladies Ensemble a priatelia. Uskutoční v sobotu 11. novembra o 18:00 v bratislavskej koncertnej sieni Klarisky. Už samotný názov koncertu napovedá, na čo sa diváci môžu tešiť. Hosťami budú mladá talentovaná sopranistka Mária Štúrová, výnimočný spevák, textár a multiinštrumentalista Peter Adamov, gitarista Adam Marec a v neposlednom rade charizmatický James Evans, skvelý multiinštrumentalista, spevák a skladateľ britského pôvodu, žijúci na Slovensku.

Okrem hosťujúcich sólistov bude mať dámsky orchester aj výpomoc členov orchestra Slovenskej filharmónie – popredný slovenský kontrabasista a basgitarista Robert Vizvári, violista Ludo Kara, violončelista Daniel Baran a perkusionista Jozef Banyak. Samotné The Ladies Ensemble sa na vás tešia v zostave Eliška Podolská, Zuzana Gavorníková, Líga Olosová, Tatiana Vargová, Zdenka Galandová, Alenka Reháková, Zuzana Michalíková, Nikol Adamcová a Anežka Kara.

Hostia koncertu The Ladies Ensemble a priatelia Zdroj: PR

A na čo všetko sa môžete tešiť v rámci narodeninového repertoáru? Zaznejú klasické diela od autorov ako Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Luigi Boccherini, Astor Piazzolla, majster filmovej hudby Ennio Morricone, ale aj hity kráľa popu Michaela Jacksona a rockových legiend Guns N' Roses, Metallica a Nirvana. Tešiť sa môžete aj na piesne z muzikálu Notre Dame, gospel, jazz, či keltskú hudbu.

Partnermi koncertu sú BKIS a Les Sirènes. Koncert je organizovaný bez sponzorskej pomoci, takže umelkyne a umelci budú vďační za každú podporu, ktorú im vyjadríte zakúpením lístka na galakoncert. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)