Popoví básnici z východu, kapely No Name a Nocadeň, po nedávno vydanej prvej spoločnej skladbe zverejnili detaily avizovaného turné. Odohrá sa na jar 2024 a zahŕňa päť veľkých koncertov v najväčších slovenských a českých mestách.

Dvaja bývalí spolužiaci z košického štátneho konzervatória Igor TimkoRasťo Kopina po desaťročiach kamarátstva, kedy sa obaja so svojimi kapelami zaradili medzi najúspešnejších slovenských umelcov, nahrali prvý spoločný duet V pôvodnom znení. Úspešný singel predznamenal vydanie nového rovnomenného albumu skupiny No Name, ale aj spoločné turné No Name & Nocadeň – V Pôvodnom znení tour 2024.

"Na Slovensku sú Nocadeň domácim poslucháčom dobre známi, sú koncertne aktívni a ich tvorba je originálna a kvalitná. Navyše s Rasťom sa umelecky sledujeme od študentských čias, lebo sme bývalí spolužiaci. Na náš spoločný duet som oslovil Rasťa s tým, že v piesni V pôvodnom znení počujem naše hlasy... Pieseň nádherne rezonuje, takže ďalším krokom je naše spoločné turné na jar roku 2024," vysvetľuje frontman No Name Igor Timko.

Skladba V pôvodnom znení má veľký úspech, jej videoklip má na Youtube od konca augusta už viac ako 830-tisíc prehratí a už osem týždňov patrí medzi najhranejšie domáce skladby v slovenských rádiách.

No Name na turné vyrazia v kompletnej zostave Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli ŠallaiPavol Jakab. Zahrajú svoje najväčšie hity Ty a tvoja sestra, Žily, Čím to je alebo Elity. Nebudú však chýbať novinky z pripravovaného albumu V pôvodnom znení vrátane piesne Ak nejde o všetko, ktorá mala premiéru minulý týždeň.

Turné odštartuje 21. marca 2024  v Košiciach, pokračovať bude 23. marca 2024 Bratislavou a v apríli sa presunie do Českej republiky – do Ostravy, Brna a Prahy.

"Na turné vyrážame celkovo tri kapely. Ako prvá sa predstaví kapela Botox z Prahy, ktorá celý koncertný večer otvorí. Sú to vynikajúci muzikanti a speváci, v Česku majú dobré meno. Myslím si, že slovenskej časti turné sa nevedia dočkať. Ako druhá vystúpi kapela Nocadeň a finále bude patriť No Name. Chystáme počas večera ešte jedno spevácke prekvapenie, ale kto to bude, sa fanúšikovia dozvedia až na turné," prezradil Igor Timko.

Vrcholom večera bude spoločné vystúpenie s lídrom kapely Nocadeň Rasťom Kopinom a živá koncertná verzia piesne V pôvodnom znení.

"Naposledy sme absolvovali spoločné turné s nejakou spriaznenou kapelou asi pred sedemnástimi rokmi. Bolo to v čase vydania albumu Nestrieľajte do labutí s kapelou Peha. Odvtedy sme nič podobné neurobili, takže sa na prepojenie našich hudobných svetov s kapelou No Name dosť teším. Žiadne veľké dramaturgické kotrmelce nechystáme, kostru nášho koncertného setlistu budú tvoriť piesne, ktoré od nás fanúšikovia očakávajú. V zásade pôjde o náš best of program," teší sa na turné Rasťo Kopina z Nocadeň.

No Name & Nocadeň – V Pôvodnom znení tour 2024

  • 21. 3. 2024 – Košice, Športová hala Stará Jazdiareň
  • 23. 3. 2024 – Bratislava, Športová hala Pasienky

Vstupenky na slovenské koncerty: Predpredaj.sk

  • 5. 4. 2024 – Ostrava, Hala Tatran
  • 11. 4. 2024 – Brno, Sono Centrum
  • 20. 4. 2024 – Praha, O2 Universum

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: No Name, Nocadeň