V septembri vydal Ed Sheeran album Autumn Variations, ktorý vyšiel iba štyri mesiace od poslednej nahrávky zo série albumov označených matematickými symbolmi. Následne spevák vyzval svojich fanúšikov, aby natočili videoklipy k novým pesničkám práve oni. Vybral štrnásť najlepších a začal s ich zverejňovaním.

Prvý videoklip vytvorila Beatriz Santamaria Pinha z Brazílie ku skladbe That´s On Me. Stala sa výherkyňou spomedzi tisícok ďalších, ktorí sa do Sheeranovej výzvy zapojili. "Asi pred mesiacom som dal video o videách jesenných variácií," začal. "Chcel som, aby ich vytvorili fanúšikovia a na celom svete, chcel som, aby ich ľudia posielali, aby sme mohli mať videá vytvorené fanúšikmi. Takže sa začnú vydávať odo dneška. Pochádzajú zo 14 rôznych krajín a dúfam, že sa vám budú páčiť," vysvetlil hudobník.

Videoklip That´s On Me je vtipne aj emotívne vyrozprávaný príbeh o bývalom motorkárovi, ktorý nevie, čo so svojím životom. Nudu zabíja s pivom v ruke na gauči. Až kým v televízii nenatrafí na reklamu Gingerbread Mana, v ktorej Ed Sheeran nabáda k vytvoreniu si nových koníčkov kúpou rôznorodých pomôcok, ktoré ponúka.

A tak motorkár varí, pečie, pokúša sa stať kúzelníkom, stavia lego, maľuje, aranžuje kvety, vyrába šperky, no nič z toho sa mu nedarí. Až kým sa nezačne venovať svojej vášni, motorkám. Už nie aktívne, ako v mladosti. Rozhodol sa napísať o svojej vášni knihu s názvom The Adventures of Alger, The Motorbiker, v ktorej konečne nájde uspokojenie.

"Keď som prvýkrát počúvala túto pesničku, bolelo ma to (takmer ako šliapnutie na lego). Každý verš mi pripomenul: Neviem, čo robím so svojím životom! Práve som ukončila štúdium matematiky na vysokej škole. Nemala som žiadny plán. Takže keď som tvorila toto video, vedela som, že moja postava sa musí cítiť rovnako. Jeho život sa zmenil a on sa snaží zistiť, kým je teraz. Budete si musieť pozrieť video, aby ste to zistili," približuje videoklip fanúšička z Brazílie.

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)