Donedávna si prvenstvo najlepšie zarábajúceho koncertného filmu držal Michael Jackson so snímkou This Is It. To sa zmenilo po úspechu minuloročného filmu Taylor Swift: The Eras Tour, ktorý sa za rekordne krátky čas dostal na prvú priečku s celkovou tržbou 261,6 milióna dolárov.

O tom, že sa to filmu podarí, svedčili už tržby prvého víkendu, počas ktorého bol film uvedený do kín. Celosvetovo dosiahli tržby hodnotu 126 miliónov dolárov, čím sa okamžite stal najúspešnejším debutujúcim koncertným filmom vôbec. Film sa pritom nedostal do distribúcie väčších kín. Premietaný je výhradne v kinách spoločnosti AMC Theatres.

"V mene nás všetkých v AMC Theatres posielam svoje blahoželanie a večné poďakovanie Taylor Swift za jej pozoruhodný a rekordný úspech s koncertným filmom Taylor Swift: The Eras Tour. Jej veľkolepý výkon potešil fanúšikov po celom svete a slúži ako ďalšia silná pripomienka o sile mimoriadnej filmovej tvorby a mágii kín," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ AMC Adam Aron.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)