Austrálska spoločnosť Halo Films oznámila prípravu filmu The Kid From Harvest Road, ktorý bude založený na živote zosnulého lídra AC/DC Bona Scotta. Stál na čele AC/DC od roku 1974 až do svojej smrti v roku 1980. Spieval na prvých šiestich albumoch skupiny, od debutu High Voltage až po Highway To Hell z roku 1979.

Scotta stvárni vo filme herec Lee Tiger Halley. Scenár, ktorý píše Stephen Belowsky so spoluautorom a režisérom Davidom Vincentom Smithom, sa nebude striktne držať faktov. Tvorcovia filmu hovoria o "kreatívnom prístupe".

"Zameranie sa na jeho formačné roky vo Fremantle umožňuje hlbší ponor do vplyvov a udalostí, ktoré ho formovali ako človeka a napokon aj ako ikonického frontmana AC/DC. Poskytuje tiež príležitosť preskúmať kultúrnu krajinu tej doby, vrátane rastúcej hudobnej scény a vtedajšej sociálnej dynamiky. Je to prístup umožňujúci kreatívnu interpretáciu a zároveň rešpektuje podstatu Scottovej cesty."

Pár týždňov po Scottovej smrti ho nahradil Brian Johnson, ktorý je v kapele dodnes. Tento rok formácia oslavuje 50. výročie a vydáva limitovanú edíciu zlatých vinylových platní všetkých svojich albumov.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)