Pohoda deň_FM naplní obrátenú pyramídu Slovenského rozhlasu festivalovou atmosférou. Vystúpia Maz Univerze z Luxemburska, Ivo Dimchev z Bulharska, Fvck_Kvlt so špeciálnym koncertom, B-complex, Vojtik, Pigúra, Erika Rein a Tamara Kramar.

Festival Pohoda v spolupráci s Rádiom_FM prinesú aj tento rok do štúdií Slovenského rozhlasu deň plný kvalitnej hudby a festivalovej atmosféry. Pohoda deň_FM sa bude konať 7. mája počas celého dňa.

Dva mesiace pred festivalom sa tak návštevníčky a návštevníci budú môcť naladiť na program, ktorý ich tento rok čaká v júli na Pohode a to v dvoch koncertných štúdiách Slovenského rozhlasu. Zahraničnými hosťami podujatia sú spevák, skladateľ, choreograf, vizuálny umelec a performer Ivo Dimchev z Bulharska, ktorý je tohtoročným objavom organizátorov Pohody z festivalu Eurosonic, a luxemburský spevák a raper Maz Univerze, ktorý ukáže, ako znie emo-rap so silným odkazom.

Špeciálne akustické vystúpenie pred ich večernými koncertmi odohrá Denis Bango alias Fvck_Kvlt. Bude sa totiž sprevádzať iba na klavíri, podobne ako v úvode tohtoročného odovzdávania cien Radio_Head Awards, kde sa stal držiteľom dvoch hlavných cien Album roka podľa poslucháčov aj hudobnej kritiky (reportáž). Predtým počas dňa vystúpi ďalší aktuálny držiteľ rádiohlavy za Debut roka Vojtik, kultová bratislavská kapela Pigúra a talentované mladé speváčky Erika Rein a Tamara Kramar či slovenská kráľovná drum&bassu B-complex.

Okrem koncertov budú môcť návštevníci a návštevníčky vidieť naživo aj vysielanie Rádia_FM, dozvedia sa exkluzívne novinky o festivale a počas celého dňa budú o Pohode rozprávať aj zaujímaví hostia. "Aktuálne si viac ako inokedy vážim možnosť slobodne prepájať hodnoty, ktoré Rádio_FM s Pohoda festivalom dlhodobo spájajú. Aj počas tohto Pohoda dňa_FM tu chceme byť pre všetkých, ktorí majú radi hudbu a umenie, a zároveň im záleží na tom, akým smerom sa vyvíja situácia v našej krajine," hovorí o Pohoda dni_FM riaditeľka Rádia_FM Janka Imrichová.

Súčasťou akcie bude aj legendárny turnaj v stolnom futbale, v ktorom sa budú dať vyhrať lístky na Pohodu, oficiálna verejná tlačová konferencia, na ktorej festival exkluzívne predstaví nové mená tohtoročného lineupu a ďalšie novinky. Od rána bude tiež na mieste fungovať Pohoda shop. Ak si v ňom počas Pohoda dňa_FM zakúpite lístok na festival, získate tričko podľa svojho výberu ako darček.

Vstup na podujatie je voľný. Koncertné štúdiá majú limitovanú kapacitu, preto organizátori odporúčajú prísť čo najskôr.

Program Pohoda dňa_FM 2024:

8:00 – 10:00 – Ráno na eFeMku s Dominikou a Martinom

  • Vojtik (SK)
  • Tamara Kramar (SK)

11:00 – Verejná tlačová konferencia festivalu Pohoda

14:00 – 18:00 – Popo_FM s Luciou a Vierkou

  • Pigúra (SK) 
  • B-complex (SK)
  • Erika Rein (SK)

19:00 – 23:00 Večerný program

  • Denis Bango hrá Fvck_Kvlta (SK)
  • Ivo Dimchev (BG)
  • Maz Univerze (LU)

Facebook event

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Pohoda Jozef Hámorský. Správu sme upravili a doplnili.