"Piesňou vzdávame hold všetkým bojovníkom s rakovinou a spomíname na nášho bývalého speváka Jarka Vavra "Horára", ktorý ukončil svoju pozemskú púť práve kvôli tejto chorobe tak príliš skoro," hovorí o skladbe z nového albumu Vresovranie gitarista Luboslav.

"Hudobne sa jedná o najpomalší song z celej novej nahrávky, košatý a zaujímavo vystavaný, s atmosférou Opeth, Pink Floyd, či niektorých našich starších albumov, ozdobený nádhernými Ičkovými sólami a Marthusovým magickým klavírom. A aj keď z nej smútok doslova kvapká, piesňou aktuálne otvárame naše koncerty, pretože má pre nás veľký význam," dodáva.

"Za novým klipom k Jaríkovej piesni stojí opäť náš kamarát, český režisér Mejla Basel. Pracoval na ňom niekoľko mesiacov, keď mal chuť, náladu a čas. Tentokrát sme to nikam netlačili a nehnali sa za žiadnym termínom. Dva dni dozadu mi hotové videjko poslal a ja som nemal k nemu ani jednu pripomienku. Pri zhliadnutí sa mi vynorili všetky spomienky, kvaplo pár sĺz, a Mejlovi som odpísal jedno veľké ďakujem," uviedol Luboslav. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytli členovia kapely Lutanic Gods.