V piatok 17. mája vyšla kompilácia Everyone's Getting Involved: A Tribute to Talking Heads Stop Making Sense, ktorá hostí mnoho zaujímavých hudobníkov. Svoje interpretácie hitov Talking Heads už pred vydaním zverejnili Teezo Touchdown, Paramore a Lorde. V deň vydania nahrávky vyšla aj sprievodná coververzia speváčky Miley Cyrus.

Speváčka už viackrát dokázala, že vie ako pristupovať ku coververziám známych hitov tak, aby zachovala ich podstatu, ale zároveň do nich odtlačila svoju identitu. Podarilo sa jej to aj s hitom z roku 1977, ktorý sa v jej podaní stal optimistickou disco skladbou. Verzia, ktorá sa nachádza na kompilačnom albume ale nie je jedinou, ktorú naspievala. Koncom minulého roka prekvapila na jednom z vystúpení country verziou Psycho Killer, ktorá sa ale na albume nenachádza.

Kompilačný album obsahuje 16 prerobených skladieb Talking Heads, ktoré majú za cieľ ponúknuť nové interpretácie pesničiek newyorských art-punkerov, ktorých jedinečná zmes popmodernizmu a groovu zapísala formáciu medzi najvýraznejšie rockové kapely 70. a 80. rokov. Okrem Lorde, Paramore, Teezo Touchdown a Miley Cyrus obsahuje album coververzie od National, Toro y Moi, Kevin Abstract, Lindy Lindas, BadBadNotGood či Blondshell.

Špeciálna nahrávka Everyone's Getting Involved: A Tribute to Talking Heads Stop Making Sense vychádza pri príležitosti osláv 40 rokov od vydania kultového koncertného filmu Stop Making Sense. Spolu s ním bol v tom čase vydaný aj rovnomenný živý album, ktorý slúžil ako soundtrack k filmu.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)