Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

V Prahe vystúpi svetoznámy tenorista José Carreras

(Zdroj: ČTK)

PRAHA - José Carreras, jeden z najlepších tenoristov sveta, vystúpi 15. decembra v pražskom Kongresovom centre. Katalánskeho operného speváka preslávila najmä spolupráca s Lucianom Pavarottim a Plácidom Domingom.

Počas kariéry spieval vo vyše 60-tich operných tituloch a s jeho menom je spojených aj vyše 150 hudobných nahrávok, uvádza sa na Carrerasovej oficiálnej internetovej stránke www.josepcarreras.com. Carreras sa narodil v roku 1946 v Barcelone. Profesionálnu kariéru odštartoval v roku 1970 v barcelonskej opere Gran Teatre del Liceu, prvé úlohy dostal v operách Nabucco a Lucrezia Borgia.

Vystupoval po celom svete, napríklad v divadle la Scala v Miláne, v Metropolitan Opera House v New Yorku, vo viedenskej či londýnskej opere. Je držiteľom mnohých ocenení, okrem iných získal v roku 1990 cenu Grammy.

Rozbehnutú kariéru mu narušili zdravotné problémy, v roku 1987 mu diagnostikovali leukémiu. Potom, ako ochorenie prekonal, založil nadácii na boj proti leukémii (International Leukemia Foundation).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu