Už o necelé dva týždne sa na trhu objaví limitovaná edícia nového albumu elektronicko-rockovej formácie UNKLE s názvom 'End Titles... Redux'. Nahrávka bude obsahovať osem skladieb z tohtoročného albumu 'End Titles... Stories For Film', prearanžovaných a znovu nahratých klasickým orchestrom, ako aj dve úplne nové skladby.

Na CD vyjde album 15. decembra v limitovanom náklade 3000 kusov, raritka bude obsahovať soft-packový obal s 12-stranový bookletom plnom grafických výtvorov Roberta "3D" Del Naju z Massive Attack a ďalších umelcov. Fanúšikovia si však album budú môcť zakúpiť o deň skôr aj v digitálnom formáte.

Album prinesie unikátne spojenie pôvodne elektronickej hudby v prevedení klasickým orchestrom. Okrem prerábok ôsmich skladieb z predchádzajúcej platne sa na albume objavia aj dve nové kompozície - 'When Once It Was', ktorá album otvára, a 'Trouble In Paradise (Variation on a Theme)', ktorá je jeho záverečným číslom.

"Projekt UNKLE vždy spolupracoval s klasickými hudobníkmi. Najmä počas posledných štyroch rokov to bolo čoraz častejšie. Nápad urobiť 'End Titles... Redux' prišiel po tom, ako sme si uvedomili, že orchestrálne časti albumu 'End Titles... Stories For Film' možno prearanžovať a zremixovať tak, aby na ňom vynikol ambientnejší a živší zvuk. A výsledkom toho je album, v ktorom dominuje klasická hudba." - uvádza kapela na svojom oficiálnom Myspace blogu.

Zhodou okolností sa vystúpenie UNKLE na tohtoročnej Bažant Pohode uskutočnilo v ten istý večer ako koncert Matthew Herbert big bandu, ktorý priniesol práve jedinečný zážitok spojenia elektroniky s 25-členným orchestrom.

UNKLE svoju novinku predstaví aj naživo - 18. decembra spolu s legendárnym The Heritage Orchestra. Nebude to ich prvá spolupráca, v júli tohto roka sa spolu s týmto 18-členným nadžánrovým orchestrom predstavili na koncerte v Somerset House. Koncert na podporu nového albumu sa uskutoční v londýnskom Union Chapel.

Zoznam skladieb na albume 'End Titles... Redux'

1. When Once It Was
2. Cut Me Loose (Redux)
3. Can't Hurt (Redux)
4. Against The Grain (Redux)
5. 24 Frames (Redux)
6. A Perfect Storm
7. Heaven (Redux)
8. Nocturnal (Redux)
9. Clouds (Redux)
10. Trouble In Paradise (Variation on a Theme)

Zdroj: Unkle.com, Myspace.com/unkle, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Unkle