Od albumového debutu teplickej metalovej legendy Motorband ubehlo už dvadsať rokov a kapela, ktorej srdcom je gitarista Libor Matejčik, to tento rok oslávi vydaním svojho v poradí už deviatym albumom. Jeho názov je 'Heart of the Machine'

Libor Matejčik, ktorý je známy svojím nekompromisným prístupom k práci i k ostatným členom kapely, dal na nahrávanie albumu dohromady novú zostavu hudobníkov. Za jeho chrbát sa opäť vracia Dan "Hafo" Hafstein, ďalší zakladateľ mena Motorband, ktorý si medzitým prešiel kapelami Kreyson, Mewa, či AB Band. Do kapely nastupuje aj mladý basgitarista Sláva Safonkin. Päticu uzatvárajú dvaja juhočeši - gitarista Martin Przeczek (Sarah, Seven, Bloody Rose) a charizmatický spevák s veľkým hudobným talentom - Radek Popel (Dievision).

Power-metalové zoskupenie v novom zložení v priebehu leta 2008 spoločne pripravovalo nový hudobný materiál, ktorý na jeseň pretavili do albumovej podoby v spolupráci s nemeckým producentom Janom Němcom.

Ten v minulosti produkoval nielen albumy známych českých stálic ako Kreyson, Damiens, Ladislav Křížek, Vitacit, Citron, či Tanja, ale je známy aj na svetovej scéne - podieľal sa na produkcii CD pre kapely ako Helloweeen, Grave Digger, Uli Jon Roth, MSG, Zeno, Steeler, Running Wild, X-Wild alebo Celtic Frost. Nahrávanie albumu 'Heart of the Machine' prebehlo priamo v jeho štúdiu Magic Mind Music v Hannoveri. O skupinu Motorband prejavil záujem aj Wolfgang Rott, ktorého firma stojí za promotion festivalu Wacken Open Air či viacerých svetoznámych kapiel na nemeckom trhu.

Nový album by sa mal objaviť už čoskoro. Celkovo na ňom fanúšikovia Motorband nájdu 13 nových piesní, ktoré vznikli s novým prístupom k produkcii, ktorý dnes využívajú kapely v zahraničí. V plnom prúde sú aj práce na novej webovej stránke, mediálnej prezentácii kapely, či novom merchandisingu kapely. V súčasnosti prebiehajú aj záverečné jednania s českou agentúrou ohľadne zastupovania kapely na domácom trhu. Už teraz sa však priaznivci metalu môžu tešiť na účasť Motorband na veľkých českých festivaloch.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Libor Matejčík, hrajúci manažér kapely Motorband.