Svetové reggae má značku UB 40, v Bratislave sa predstaví už túto stredu a vy môžete byť pri tom! Túto legendárnu formáciu, ktorá je na hudobnej scéne nepretržite 30 rokov, privedie do Bratislavy najstarší člen, gitarista a spevák Robin Campbell (1954).

Všetci muzikanti sú z Birminghamu, poznajú sa zo školy aj z hudobných klubov, s Robinom prichádzajú jeho mladší brat Duncan, basový gitarista Earl Falconer (1957), hráč na bicie James Brown (1957), hráči na dychové nástroje Astro (1957) a Brian Travers (1959), perkusista Norman Hassan (1958).

Od minulého roku spieva s nimi aj Maxi Priest (1961), on jediný je rodákom z Londýna. Skupina má príchod do Bratislavy naplánovaný už deň vopred , takže je dosť možné, že ich v utorok večer stretnete v historickom centre nášho hlavného mesta...

Formácia UB 40 vznikla v anglickom Birminghame počas roku 1978, prvýkrát koncertovala v miestnom hudobnom klube na konci februára 1979. Ich hudobný štýl bol kombináciou reggae, rocku, ska a new wave. Nestáva sa často, aby hneď debutový album priniesol kapele úspech, ich 'Singing Off' zo septembra 1980 sa dostal na druhé miesto a vyniesol im platinovú platňu. Ešte väčší úspech im priniesol album 'Labour Of Love' zo septembra 1983, ktorý sa dostal na prvé miesto, podobne ako album 'Promises and Lies' o desať rokov neskôr.

V Top 30 britského rebríčka mali doposiaľ 35 skladieb, štyri z nich na čele rebríčka, 'Red Red Wine', 'I Got You Babe', 'I Can't Help Falling In Love With You' a 'Baby Come Back'. Spolu s ďalšími hitmi, medzi nimi 'Here I Am', 'Kingston Town' či 'I'll Be Your Baby Tonight' zaznejú v stredu večer 28. októbra z pódia bratislavského PKO. Campbellovci pridajú aj ďalšie, ktoré vyšli tento rok na aktuálnom kompilačnom albume 'Love Songs'.

UB 40 sú ďalšími z radu úspešných kapiel, ktoré šíria slávu mesta v ktorom vznikli, teda v Birminghame. Pred nimi to boli Spencer Davis Group, Black Sabbath, Moody Blues, Electric Light Orchestra, Duran Duran, Dexys Midnight Runners či metaloví Judas Priest.

Pódium bratislavského PKO bude v stredu 28.októbra "zahrievať" ako predkapela skupina Polemic. Legendárnu kapelu UB 40 prináša do Bratislavy agentúra Duna, vstupenky v predajnej sieti Ticketporal v predpredaji stoja 30 euro, v deň koncertu pridáte o 5 euro viac.

Redakcii portálu Hudba.sk poskytol informácie PR manažér Ján Kakaščík.