Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lesbické duo t.A.T.u. sa definitívne rozpadlo!

Duo t.A.T.u. Zobraziť galériu (4)
Duo t.A.T.u.

MOSKVA - Ruská hudobná dvojica Julia Volkova a Lena Katina alias t.A.T.u. po vydaní remixového dvojalbumu Waste Management Remixes (2011) oficiálne ukončila svoju činnosť. Obe speváčky sa teraz budú sústreďovať na vlastné kariéry.

"Už dva roky sa venujeme vlastnej tvorbe a tak je toto rozhodnutie len logickým vyústením situácie. Nastal čas niekam sa posunúť," uviedla Katina v rozhovore pre magazín Billboard.

t.A.T.u. vznikli v roku 1999, presadili sa začiatkom tohto storočia medzinárodným hitom All the Things She Said, s ktorým sa dostali na prvú priečku v britskom singlovom rebríčku a v americkom Billboarde sa s ním umiestnili na 20. mieste. Ich debutový anglický album 200 km/h in the Wrong Lane (2002) obsahoval aj single Not Gonna Get Us a How Soon Is Now? Duo sa preslávilo nielen hudbou ale aj tým, že predstierali svoj lesbický vzťah. Neskôr samé priznali, že išlo iba o marketingový ťah.

Po úspešnom anglickom debutovom albume vydali ešte štúdiovky Dangerous and Moving (2005) a Waste Management (2009), no tie neboli až také úspešné ako ich prvotina. "Ľudia si nás budú pamätať pre skvelé pesničky a preto, že sme boli slobodné a nebáli sme sa to ukázať. Provokatívny imidž dvoch bozkávajúcich sa dievčat bol len jednou stranou mince, tou druhou bola skutočne dobrá hudba," poznamenala na margo ukončenia činnosti 26-ročná Katina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu