Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2013 18:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zdravíčko ho trápilo celý život: Beďo († 65) za úsmevom neraz skrýval bolesť a trápenie

Režisér Jozef Bednárik († 65) celý čas zápasil s viacerými zdravotnými problémami, ktoré mu v poslednom období čoraz viac komplikovali život

Okrem silnej cukrovky sa k ťažkostiam pridružili aj neznesiteľné bolesti chrbtice, kĺbov a tiež problémy s krvným tlakom. Lekárov sa však bál ako čert kríža a navštevoval ich len vtedy, keď s ním už bolo naozaj zle. Jozef Bednárik zápasil so zdravotnými problémami dlhé roky. Najviac sa sťažoval na neposlušnú chrbticu, ktorá ho bolela pre výrastky, následkom čoho trpeli bolesťami aj jeho nohy.

K tomu sa pridávali problémy s krvným tlakom a tiež s kĺbmi. „Vedela som o jeho zdravotných problémoch,“ povedala Novému Času Bednárikova kamarátka Oľga Záblacká. O Beďovom zlom zdravotnom stave vedela aj Sisa Lelkes-Sklovská. „Lekára vyhľadával len keď už bolo zle, presne ako ja,“ prezradila speváčka. Ján Ďurovčík sa s Bednárikom stretol v sobotu na festivale v Trenčianskych Tepliciach, kde bol Beďo patrónom celej akcie a vtedy sa mu posťažoval na zdravotné ťažkosti.

„Riešili sme spolu jeho problémy s chrbticou, výrastkami a bavili sme sa o tom, že mu zoženiem doktora, ktorý pomohol aj mne. Boli sme dohodnutí, že mu budem ohľadom toho tento týždeň volať. Nemal som však na festivale pocit, že by sa cítil zle. Bol vitálny, živý, všetko zvládal, mal problém jedine s tým, že ho bolí chrbtica a nohy. Nebolo na ňom nič vidieť,“ povedal Ďurovčík.

Organizátori Muzikálového festivalu v Brusne priznali, že Bednárik sa už v nedeľu necítil veľmi dobre. Prisľúbil im, že v pondelok navštívi lekára. Návštevu však Jožko nestihol a do nemocnice ho odviezla až záchranka po tom, čo ho našli v bezvedomí okolo pol ôsmej večer v jeho bratislavskom byte.

Lekári boli skeptickí

Lekári boli po hospitalizácii Jozefa Bednárika vo svojich prognózach veľmi opatrní. „Prasknutie vredu a vyliatie krvi do brucha je stav, ktorý si bezpodmienečne vyžaduje hospitalizáciu na ARO. Vnútorné krvácanie je vo všeobecnosti stav, ktorý ohrozuje život a vnútorné orgány. Závisí aj od celkovej kondície pacienta a od skutočnosti, či pacient trpí aj inými chorobami. Môžu zlyhať dôležité orgány, ale aj nemusia, rovnako tak môže prežiť, ale aj nemusí.

V takýchto prípadoch je však šanca na prežitie veľmi maličká, pretože by mohlo ísť o rozsiahlu peritonitídu, čiže zápal podbrušia. Je to obrovská plocha a ľudovo povedané - je tam otrava krvi. Pokiaľ je však pacient na špecializovanom pracovisku a urobia mu dialýzu, výplach podbrušia, nasadia širokospektrálne antibiotiká, a ak je srdcovo-cievne zdatný, môže prežiť. Je to však veľmi ťažký stav,“ zneli skeptické slová lekára Mária Mora, ktoré sa, bohužiaľ, naplnili.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke z 26. decembra 2022 ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice francúzskej výroby CAESAR na ruské pozície pri Avdijivke.
Litva sa oficiálne pripojila k českej iniciatíve: Musíme reagovať na urgentné potreby Ukrajiny
Dym stúpa po ruskom útoku v Charkove na Ukrajine 17. mája 2024.
Tragický útok Ruska na Ukrajine: Riadené bomby zabíjali v Donecku
Francúzsky prezident Emmanuel Macron
Macron vyslovil to, na čo doteraz nemal žiaden líder odvahu: Toto by vojnu na Ukrajine úplne zmenilo
Pápež František
Pápež František to poriadne prepískol: Ľudia neverili, že vyslovil práve toto!
Foto
Nehrajú, no mieria na vrchol: Rusi dobýjajú rebríček IIHF!
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin spochybňuje legitimitu Zelenského: Prezidentom Ukrajiny vraj nie je od TOHTO DŇA
Woman with closed eyes covering her ears in the street while vehicles are passing by fast in the background. Stressful and frustrating situation. Noise pollution concept. Radial blur filter applied.
NAJHLASNEJŠÍ zvuk na svete, by vás dokázal zabiť! Odborníci vysvetlili, prečo to tak je
Český premiér Petr Fiala.
Do českej výzvy pre Ukrajinu sa zapojilo 15 krajín: Fiala prezradil, kedy pošlú prvú muníciu
Stav Roberta Fica je stabilizovaný.
Zvrat 2 týždne po atentáte: Muž, ktorý strieľal na Fica, je v nemocnici!
(ilustračné foto).
Výstrahy pred búrkami: Považie zažije extrémne dažde, silný vietor aj krupobitie
Prague, Czech republic - October 1, 2015: Volkswagen car maker logo on a building of dealership on October 1, 2015 in Prague, Czech republic.
Volkswagen chystá revolúciu na trhu áut: Pozrite sa, čo plánuje! Príde to už o tri roky
Spoločné vyhlásenie Čaputovej a Pellegriniho k spoločenskej situácii po včerajšom útoku na premiéra Roberta Fica.
Prezidentka podpísala nový zákon: Týkať sa má rozpočtových pravidiel verejnej správy