Divokej Bill zažíva zlatú éru: České turné kompletne vypredal!

Divokej Bill zažíva zlatú éru: České turné kompletne vypredal! zdroj: Soul For Show

Pekelne divoké turné Divokého Billa „Možná přijde i pekelník“ sa skončilo. Šnúru devätnástich koncertov (z toho päť na Slovensku a štrnásť v Česku) si vychutnali tisíce divákov. Štrnástku českých koncertov Billovia beznádejne vypredali. Jedna z našich najpočetnejších kapiel sa teší z domáceho úspechu a plánuje ďalšie koncerty na Slovensku.

Divokej Bill privítal najnovší jubilejný album „15“ vo svojej diskografii naozaj ako sa patrí. Nadupanú novú koncertnú šou predstavil počas uplynulých troch mesiacov v štrnástich českých mestách. Vo všetkých beznádejne vypredal najväčšie tamojšie hudobné kluby a koncertné sály. Za svojimi fanúšikmi najazdil len v priebehu jari neuveriteľných 6 tisíc kilometrov. *

„Sme nadšení, to je jasné. Bolo to úžasné turné a ľudia sa bavili ako blázniví. Navymýšľali sme si pre nich hromadu vtákovín, nejako sa to rozkríklo a návšteva sa naozaj vydarila. Tak to má byť,“* teší sa kapela, ktorá sa kompletne vypredanými koncertmi i šnúrami pýši už nejaký ten rôčik. „V časoch nášho prvého veľkého nástupu na scénu sme vypredali kdejakú halu. Celá republika sa prišla pozrieť, ktože je to ten Divokej Bill.“

Fanúšikovia, ktorým sa vstupenky na turné neušli, si môžu svoju obľúbenú kapelu nájsť na jednom z blížiacich sa letných festivalov. Pre beznádejne plný diár totiž Billovia v rámci tour koncerty navyše pridávať nemohli. Divokých fanúšikov však uisťujú, že príležitostí na ďalšie koncerty budú mať čoskoro viac ako dosť: „Teraz nás čakajú festivaly a potom bude ďalšie turné, doska zase nejaké turné a stále dookola,“ pozýva s typickým úsmevom na perách frontman Vašek Bláha, prezrádzajúc jedným dychom plány kapely na najbližšie mesiace. Medzi tie patria i tohtoročná majálesovo-festivalová sezóna, ktorú Divokej Bill zahájil bezprostredne po ukončení turné len pred pár dňami. V rámci nej absolvuje niekoľko koncertov i na Slovensku.

„Náš domov je dodávka, naše tempo je vražedné! (smiech) Máme postavené krásne festivalové turné, ktoré sa skončí až niekedy v septembri. Medzi tým musíme zmixovať a vydať akustické DVD, ktoré sme nahrali už v zime v spolupráci s TV Óčko. A tiež by sme mali vymyslieť nejaké nové hity na ďalšiu dosku,“ odpovedá s úsmevom Vašek Bláha na otázku, ako by opísal divoké pracovné povinnosti, ktoré kapelu čakajú do konca roka. Ako na záver dodáva, na sklonku jari Divokej Bill posiela fanúšikom i nový rádiový počin – singel Všema deseti, ktorý je treťou „rádiovkou“ zo šiestej štúdiovej nahrávky „15“. Práve túto novú skladbu si totiž fanúšikovia obľúbili počas turné spolu s predchádzajúcimi singlami „Vstávej“ a „Dolsin“ bezkonkurenčne z koncertného tracklistu najviac.

Video: Divokej Bill - Všema deseti (album 15) AUDIO

Zdroj: Soul For Show
Značky: Koncerty, Zaujímavosti