Kapela No Brake z východu zverejnila nový klip

Kapela No Brake z východu zverejnila nový klip

Kapela No Brake nedávno zverejnila klip k singlu Mankind Overboard. Skladba je prvou nahrávkou z pripravovaného druhého albumu. Tiež je to prvá nahrávka s novým bubeníkom, ktorým je Stanislav Geci. Ide o v poradí už o piaty klip kapely.

Autorom klipu je talentovaný animátor Martin Sepeši. Klip je založený na jeho netradičných animáciách, ktoré predstavujú dianie vo svete a prekrútené pravidlá v ňom. Preto sú v klipe zobrazené viaceré spôsoby klamania verejnosti, či už prostredníctvom médií alebo reklamy.

„Hlavná myšlienka skladby – čo ak sa svet rozhodne prežiť aj bez nás – mi napadla už skôr a tak sme sa rozhodli, že to bude zaujímavý námet na klip o zatajovaní pravdy. Zvolili sme animovanú formu, aby to bolo zaujímavejšie a originálne,“ vraví líder kapely Juraj Beňačka.

No Brake je indie rocková kapela, ktorá vznikla v marci 2010. Na konte má EP Big Bang a tiež minuloročný debutový album Hands Indie Air. Album obsahoval aj singel New Hope, ktorý sa hral vo viacerých rádiách, vyhral súťaž Demovnica a niekoľkokrát aj hitparádu Rádia_FM Osmička. Z doterajších úspechov možno spomenúť tretie miesto na medzinárodnej súťaži kapiel v poľskom Chelme, tretie miesto vo finále súťaže Objav východu a tiež nomináciu na ceny Rádia_FM – Radio_Head Awards 2013 v kategórii Nováčik roka.

Kapela odohrala tohto roku cez 20 koncertov a naďalej pokračuje v koncertovaní. Najbližšie sa predstaví na koncerte Demovnica_FM na Orave, jarmoku v Starej Ľubovni a košickom Mai Day.

Kapela na FB: www.facebook.com/nobrakeofficial

Video: No Brake - Mankind Overboard