Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kontroverzný výrok lídra kapely The Strokes: Pri spievaní svojich pesničiek necítim nič!

Julian Casablancas (The Strokes) Zobraziť galériu (13)
Julian Casablancas (The Strokes) (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký spevák Julian Casablancas vyhlásil, že pri hraní skladieb kapely The Strokes, ktorej je lídrom, už nič necíti. Formácia odohrala tento rok prvé vystúpenia po viac ako dvojročnej koncertnej pauze. Frontman v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone tiež povedal, že stále rád sleduje reakcie publika.

"Stále ma baví sledovať reakcie ľudí. Ale cítim z toho ešte niečo? Nie. Videl som niekoho, ako prezentuje nejaké skladby z Top 40 v prázdnom bare. Vyzeral, že sa to naučil asi pred dvoma dňami. Pravdepodobne si to užíval viac ako ja, keď hráme Last Nite (druhý singel z prvého albumu kapely Is This It z roku 2001). Len som sa na tom zasmial," vyjadril sa hudobník, ktorý pôsobí aj v kapele Julian Casablancas + The Voidz. 

Newyorská formácia The Strokes vznikla v roku 1998. Okrem spomínaného speváka ju tvoria Nick Valensi (gitara), Albert Hammond Jr. (gitara), Nikolai Fraiture (basgitara) a Fabrizio Moretti (bicie). Podľa britského týždenníka The New Musical Express je spomínaná prvá štúdiovka Is This It vôbec najlepšou nahrávkou prvej dekády 21. storočia. V roku 2003 na ňu skupina nadviazala počinom Room on Fire, neskôr pridali do diskografie nahrávky First Impressions of Earth (2006) a Angles (2011). 

Zatiaľ posledná štúdiovka Comedown Machine im vyšla vlani v marci. Medzi ich najväčšie hity patria okrem skladby Last Nite aj piesne ako The Modern Age, Someday, 12:51, Reptilia, Juicebox, You Only Live Once, Heart in a Cage alebo Under Cover of Darkness. Na konte majú napríklad jednu BRIT Award či štyri NME Awards. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu