Kapela Divokej Bill sa teší na slovenských fanúšikov a zverejňuje termíny akustického turné

Kapela Divokej Bill sa teší na slovenských fanúšikov a zverejňuje termíny akustického turné
foto: Marek Žídek

Namiesto elektrických gitár španielky, namiesto elektrickej basy akustická, namiesto bicích cajón (perkusie – pozn. autora) a ak bicie, tak namiesto paličiek štetky,“ približuje česká folk-rocková legenda Divokej Bill blížiace sa slovenské akustické turné k novému akustickému albumu. „Kto však čaká ponuré, melancholické koncerty na sedenie, ten je na omyle. Plánujeme divokú akustickú jazdu ako sa na Divokého Billa patrí!“ upozorňuje divoká kapela so smiechom.

Presne pred rokom otriaslo základmi slovenských hudobných klubov turné Divokého Billa „Možná přijde i pekelník“. Na zážitky z vlaňajších ciest po Slovensku chlapci spomínajú dodnes. „No jéje, ja si všetky tie zážitky práve pripomínam, pretože finišujem strih road movie klipu k pesničke Pekelník, ktorý mapuje naše zážitky z rovnomenného turné Možná přijde i Pekelník,“*prez­rádza v mene kapely frontman Vašek Bláha. *„Veľká časť klipu je práve zo slovenskej časti turné a je to veľká zábava. Pozrite si premiéru v nedeľu 15. februára popoludní na našom Facebooku!“ dodáva.

Pekelníci sa vracajú v akustickej podobe

Osem rockových pekelníkov sa vráti na Slovensko takmer presne do roka a do dňa a opäť na prelome zimy a prichádzajúcej jari. Tentokrát so sebou obľúbená česká partia prinesie novú koncertnú šou k čerstvo vydanému albumu Divokej Bill – G2 Acoustic Stage. Platňa je prvým záznamom koncertu Divokého Billa v čisto akustickom prevedení. Dosku vydal Supraphon v spolupráci s hudobnou stanicou Óčko v komplete DVD + CD a – ako názov G2 Acoustic Stage napovedá – fanúšikovia na ňom nájdu záznam z vlaňajšieho koncertu Billov v pražskom Retro Music Hall, ktorý sa uskutočnil v rámci koncertnej série Óčka G2 Acoustic Stage.

Po vzore úspešného koncertu v Retro Music Hall sa Divokej Bill vydal v priebehu uplynulej jesene na koncertnú šnúru po Českej republike. Megaúspešnú, beznádejne vypredanú šou predstavia už v marci na 7 koncertoch na Slovensku. „Príďte si na náš koncík skrátiť zimu. Kapelu máme super zohranú, rozcvičili sme sa v Čechách a k Vám vezieme už vychytanú šou – bude to rachot a moc sa na Vás tešíme!“ odkazuje na Slovensko Vašek Bláha.

VSTÁVEJ a príď na koncert

Vďaka vynovenej akustickej šou budú mať fanúšikovia možnosť spoznať svoju obľúbenú kapelu z celkom nového „hudobného uhla“. V setliste nechýbajú hity „Dolsin“, „Všema deseti“ či aktuálny singel „Vstávej“, ktorý kapela v týchto dňoch predstavuje na Slovensku. „Vstávej je prvý singel z našej poslednej dosky 15. V českých rádiách už zabodoval. Ak sa zapáči aj fanúšikom na Slovensku, budeme veľmi radi,“ rozpráva autor skladby Vašek Bláha, ktorý si na akustickom turné užíva veľkú zmenu – z elektrickej gitary presedlal na akustickú, a do niektorých piesní zapojil mandolínu.

Tatry, rezne a divokí slovenskí fanúšikovia

Ako členovia kapely priznávajú, na Slovensko sa už tešia a dôvodov majú hneď viacero. „Určite sa tešíme na tú odlišnú atmosféru a na divokých slovenských fanúšikov a tiež na našich kamarátov, ktorých tam máme. A ešte na rezeň s hranolkami a ryžou! To je u nás vec nevídaná,“ smeje sa Vašek, prezrádzajúc obľúbené kapelné stravovacie návyky počas ciest po Slovensku. Ako vzápätí dodáva, vždy keď sa dá, snažia sa neobísť svoju slovenskú srdcovku, Tatry: „Takmer všetci sme horské typy, takže sme hotoví z Tatier. Vždy, keď ideme okolo, dáme si tam nejakú prechádzku a kocháme sa.  Také hory doma proste nemáme,“ dodáva na záver.

Vstupenky na turné sú v predpredaji na miestach koncertov a cez Predpredaj.sk

Termíny a miesta „DIVOKEJ BILL – Akustické turné 2015”:

12. 3. Košice Collosseum
13. 3. Žilina Rocknrolla
14. 3. Trenčín Piano
20. 3. Bratislava MMC
21. 3. Martin Kozel Pub
27. 3. Urmince DK
28. 3. Prievidza Element

Viac info nájdete na stránkach:
www.divokejbill.cz/
www.facebook.com/divokejbill

Značky: Koncerty