Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nakrúcanie sa skončilo takmer tragicky: Život Idrisa Elbu visel na vlásku!

Idris Elba Zobraziť galériu (5)
Idris Elba (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Anglický herec, producent, rapper a DJ Idris Elba pri nakrúcaní filmu Beasts Of No Nation (2015) v africkej Ghane takmer zomrel. Štyridsaťtriročný rodák z londýnskej štvrte Hackney to povedal v britskom televíznom programe The Jonathan Ross Show.

“Rozhodli sme sa, že nakrútime scénu, v ktorej detskí vojaci prechádzali za masívnym vodopádom. V Hollywoode by ste použili padajúcu vodu a snímali len detaily ľudí, no režisér Cary Fukunaga to chcel nakrútiť skutočné,” priblížil Elba, ktorý tiež vysvetlil, že počas prípravy scény čakal na vrchu vodopádu.

“Povedali nám, že vodopád je vysoký približne 30 metrov a že povrch je veľmi klzký a že si máme dávať pozor. Postavil som sa na skalu, len tak si na nej oddýchnuť, a samozrejme bola klzká. Šmykol som sa. Rýchlo som sa chytil stromu, no bola to len haluz. Praskla a ja som padol asi dva metre, kým ma nechytil chlap od ochranky,” popísal Elba.

Na záver však zavtipkoval, že by z toho boli titulky vo všetkých správach. “Idris Elba zomrel pri vodopáde,” povedal. Snímka Beasts Of No Nation rozpráva príbeh afrického chlapca Agua, ktorého detstvo naruší vojna. Tragické udalosti napokon Agua donútia stať sa detským vojakom. 

Idris Elba, celým menom Idrissa Akuna Elba, účinkoval v rokoch 2002 až 2004 v seriáli The Wire - Špina Baltimoru (2002 - 2008) a neskôr napríklad v televíznom projekte Luther (2010), ktorý mu v roku 2012 vyniesol Zlatý glóbus. Okrem toho si zahral v snímkach Americký gangster (2007), RocknRolla (2008), Thor (2011), Prometheus (2012), Thor: Temný svet (2013), Ohnivý kruh (2013), Mandela: Long Walk to Freedom (2013) či Avengers 2: Vek Ultrona (2015). 

Viac o téme: GhanaIdris ElbaBeasts Of No Nation
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu