Festival Topfest bude o jeden deň dlhší, otvorí ho kapela Guano Apes

Festival Topfest bude o jeden deň dlhší, otvorí ho kapela Guano Apes

Festival Topfest pridáva ďalší deň a hneď na úvod pripravili organizátori prekvapenie. Vo štvrtok 30. Júna vystúpi na Letisku v Piešťanoch nemecká rocková skupina Guano Apes.

Rockeri z Nemecka predstavia zatiaľ posledný album Offline, ktorý je tvrdší, rockovejší a pestrejší ako čokoľvek, čo doteraz vyprodukovali. Jej členovia očakávajú, že piesne budú ešte na mieste dotvárať spolu s fanúšikmi. Na pódiu to ale určite roztočia megahitmi Lords of the Boards a  Open Your Eyes. Najlepšie ale je, že deň navyše a pridaný program sú v cene, netreba platiť nič navyše. Brány Letiska Piešťany sa otvárajú už 30. júna!

„Hrať naživo je naša vášeň. Byť v kontakte s ľuďmi – to je hlavný dôvod, prečo robíme hudbu. Sú to magické okamihy, keď sa, napríklad, nová pieseň vyvíja naživo počas koncertu s 2000 fanúšikmi. Veľmi chceme, aby sa návštevníci nenudili, a čo je dôležité, ani my sa nesmieme nudiť. S nami jednoducho na nudu zabudnite, Som si istý, že ešte stále máme, čo povedať,“ vraví gitarista Guano Apes Henning Rümenapp.

Skupina z nemeckého Göttingenu vznikla v roku 1994, kedy sa k Henningovi Rümenappovi, Dennisovi Poschwattovi a Stefanu Udovi pridala temperamentná speváčka nezameniteľného hlasu Sandra Nasic. Ich energický mix grunge a heavy metalu z nich robí jednu z najúspešnejších nemeckých skupín. Táto dnes už kultová kapela patrí k súčastníkom Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against the Machine či Alice in Chains. Na Topfeste zahrá predovšetkým skladby z ostatného z názvom „Offline“.

„Vždy sa snažíme oslobodiť od starého a otvárame sa novým hudobným možnostiam. Taký je aj tento album. Sloboda je pre nás maximálna hodnota. Album „Offline“" je ostrejší, rockovejší, pestrejší. Avšak, a to je krásne, stále sme to my, vždy nás tam rozoznáte. Veľmi sa tešíme na naše koncertovanie na festivaloch,“ dodáva speváčka Guano Apes Sandra Nasic

Nemeckí rockeri vystúpia na Topfeste v rámci nultého dňa, ktorý organizátori pridali. Festival sa teda začína už vo štvrtok 30. júna a potrvá do 2. júla.

„Nultý deň je bonusom, ktorý ľuďom pridávame ako darček. Nemusia sa však obávať, ceny zostáva nezmenená. Tí, ktorí si už lístky kúpili, si nemusia kupovať ďalšiu vstupenku, je to v cene. Hrať sa teda bude už od štvrtka večera. Jedna – dve kapely na hlavnom a po nich ďalšie na vedľajšom pódium. Štvrtkovou bombou je práve Guano Apes. Sme naozaj radi, že sa nám ich podarilo získať,“ uzatvára organizátor Topfestu Dušan Drobný.

Guano Apes je nemecká alternatívna rocková skupina, ktorú od roku 1994 tvoria speváčka Sandra Nasic, Henning Rümenapp – gitara, Stefan Ude – basgitara a Dennis Poschwatta – bicie. Po malej prestávke sa v roku 2009 dali zase dokopy a hrajú doteraz. Na konte majú 5 albumov.

Najväčší rockový festival Topfest bude do 30. júna do 2. júla na Letisku Piešťany. Brány festivalu sa otvárajú vo štvrtok o 12-tej hodine a zatvárajú sa v nedeľu o 12.00. Okrem nemeckých rockerov Guano Apes, vystúpi aj ruská kapel Slot, britskí The Darkness, glam metalová kapela z Fínska Reckless Love, česká legenda Kabát, americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, česká kapela Wanastowi Vjecy, Chinaski, slovenské Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, Walda Gang, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Mad Dog X, Kvety v podpaží a ďalší umelci. Lístky na Topfest sa dajú kúpiť v sieti predpredaj.sk a ticketportal.sk. Permanentky sú v predaji zatiaľ za zvýhodnenú cenu. Tá sa bude so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu zvyšovať. K dispozícii je aj obmedzený počet VIP vstupeniek.

Video: Guano Apes - Lords Of The Boards LIVE

Značky: Festivaly