Festival Topfest zverejňuje ďalšie meno, príde kapela Europe

Festival Topfest zverejňuje ďalšie meno, príde kapela Europe

Hneď v prvý deň festivalu Topfest vystúpi slávna kapela Europe. Švédski rockeri sa chystajú ohúriť slovenské publikum skladbami z najnovšieho albumu „War od Kings“. Fanúšikom sa ale môžu tešiť aj na megahity „The Final Countdown“, „Carrie“ či „Rock the Night“.

Legenda hrá v zložení, v akom pôsobila v 80-tych rokoch minulého storočia. Na Slovensko sa teší charizmatický líder Joey Tempest a jeho kolegovia John Norum, John Leven, Mic Michaeli a Ian Haugland. Našich rockových fanúšikov považujú za skvelých a plánujú s nimi osláviť 30. výročie vydania úspešného albumu The Final Countdown. Trojdňový Topfest začína už 30. júna.

„Na Slovensko sa tešíme, máte fantastických rokových fanúšikov! Už sme u vás hrali a sme naozaj radi, že budeme opäť a práve na veľkom rockovom festivale. Milujeme veľké pódiá a množstvo ľudí. Je to náš domov, naša kancelária. Fanúšikovia nás nabíjajú energiou, nič viac nepotrebujeme,“ vraví spevák kapely Europe Joey Tempest.

Švédsky Europe vznikli v roku 1979. Prvý album „Europe“ skupina vydala v roku 1983, druhý „Wings of Tomorow“ o rok na to. V roku 1986 Europe prerazili s doteraz najúspešnejším albumom „The Final Countdown“, s rovnomennou titulnou skladbou, ktorá sa stala jedným z najväčších hitov. Skladba sa okamžite vyšplhala na prvú priečku hitparád 26-tich krajín sveta. Hneď za ňou sa ocitla skladba „Carrie“ z toho istého albumu.

„Od čias albumu The Final Countdown sa zloženie kapely nezmenilo. Stretli sme sa vlastne ako tínedžeri a stále spolu hráme. Atmosféra na koncertoch je aj dnes rovnaká ako v 80-tych rokoch, kopec zábavy, ktorá nám veľmi vyhovuje. Akurát v publiku je viac generácií, od mladých po starých,“ dodáva s úsmevom Joey Tempest.

Švédski rockeri hrajú v rovnakom zložení v akom koncertovali na vrchole svojej slávy. Joey Tempest, John Norum, John Leven, Mic Michaeli a Ian Haugland v Piešťanoch vystúpia už v prvý deň festivalu 30.júna, ktorý organizátori pridali navyše.

„Zahráme predovšetkým piesne z nášho posledného albumu War of Kings, asi 4 alebo 5 pesničiek, ktoré milujeme. Potom pridám, ako to nazývame „best of the rest“ teda výber našich najväčších hitov. Napríklad staré songy z abumu Wings of Tomorrow, ale nielen tie,“ uzatvára Joey Tempest.

Najväčší rockový festival Topfest bude do 30. júna do 2. júla na Letisku Piešťany. Brány festivalu sa otvárajú vo štvrtok o 12-tej hodine a zatvárajú sa v nedeľu o 12.00. Okrem Europe vystúpia aj nemeckí rockeri Guano Apes, ruská kapela Slot, britskí The Darkness, glam metalová kapela z Fínska Reckless Love, česká legenda Kabát, americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, česká kapela Wanastowi Vjecy, Chinaski, slovenské Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, Walda Gang, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Mad Dog X, Kvety v podpaží a ďalší umelci. Lístky na TOPFEST sa dajú kúpiť v sieti predpredaj.sk a ticketportal.sk. Permanentky sú v predaji zatiaľ za zvýhodnenú cenu. Tá sa bude so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu zvyšovať. K dispozícii je aj obmedzený počet VIP vstupeniek.

Značky: Festivaly