Americká speváčka a skladateľka Lady Gaga začiatkom budúceho roka vystúpi v polčasovej prestávke 51. ročníka Super Bowlu. Finále Národnej ligy v americkom futbale (NFL) sa bude konať 5. februára v texaskom meste Houston. Informáciu vo štvrtok potvrdili zástupcovia NFL ako aj samotná interpretka.

Lady Gaga v noci na dnes na Twitteri napísala, že správy o spomínanom vystúpení, o ktorom sa dlho špekulovalo, nie sú ilúziou. Narážala tým na svoj aktuálny singel Perfect Illusion. Pre 30-ročnú rodáčku z New Yorku to bude už druhý raz, čo sa predstaví na Super Bowle, keďže na úvod tohtoročného podujatia zaspievala americkú národnú hymnu. Počas prestávky sa zase predstavila anglická kapela Coldplay, ktorá si ako hostí prizvala Beyoncé a Bruna Marsa.


O hviezde ďalšieho ročníka sa začalo rozprávať už v lete, kedy médiá zverejnili informáciu, že ponuku vystúpiť pred viac než 100-miliónovým americkým publikom dostala najväčšia britská hviezda súčasnosti Adele. Tá ju však odmietla a na jednom zo svojich amerických koncertov v rámci aktuálneho turné prezradila aj veľmi prozaický dôvod: "Tá show ani nie je o hudbe a ja netancujem ani nič podobné. Boli veľmi milí, oslovili ma, ale povedala som nie." Ako dodala - "možno nabudúce, keď vydám tanečný album".

Keby Adele ponuku prijala, bolo by to naozaj omnoho väčšie prekvapenie ako v prípade jej americkej kolegyne. Vzhľadom na charakter najsledovanejších 15 minút vo svete pop music sa Lady Gaga do polčasovej prestávky hodí a vlastne je zvláštne, že až doteraz tento priestor nedostala. Navyše čoskoro vydá nový album, ktorého propagácii vystúpenie na Super Bowle určite pomôže. Naopak, v prípade Adele už hudobný priemysel predaj jej ostatnej štúdiovky 25 veľmi zdvihnúť nemôže - veď len pred pár dňami prekonala v USA diamantovú predajnosť 10 miliónov kusov.


Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Nasledovali štúdiovky Born This Way (2011), Artpop (2013) a Cheek To Cheek (2014), ktorú nahrala so spevákom Tonym Bennettom. Predstavila sa vo filmoch Machete zabíja (2013), Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) či v piatej sezóne antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel, ktorá jej v roku 2016 vyniesla Zlatý glóbus.

Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Na konte má šesť cien Grammy a tiež nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens to You z dokumentu The Hunting Ground (2015). Interpretka nedávno oznámila, že 21. októbra vydá piatu štúdiovku, ktorá sa bude volať Joanne - podľa jej zosnulej tety.

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA)
Foto: Evan Agostini/Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Adele, Lady Gaga