Real Something Series predstaví psychedéliu z Česka a Mexika

Real Something Series predstaví psychedéliu z Česka a Mexika

Obľúbenci Henryho Rollinsa, mexická kapela Lorrelle Meets the Obsolete a spolu s ňou nový český objav Sýček vystúpia už zajtra na treťom koncerte jesennej Real Something Series, ktorá už druhý rok po sebe prináša do bratislavského priestoru Fuga to najzaujímavejšie zo súčasnej gitarovej scény.

Lorelle Meets the Obsolete tvoria Mexičania Lorena Quintanilla a Alberto Gonzalez, no počas turné ich na pódiu dopĺňajú ďalší traja muzikanti, aby tak naplno vyznel ich shoegazový až krautrockový zvuk a psychedelická atmosféra.

Svoj prvý album vydali v roku 2011, rovnako, ako všetky nasledujúce, na rešpektovanom nezávislom labeli Captcha z Chicaga. Zatiaľ posledná nahrávka Balance im vyšla v septembri aj na britskom labeli Sonic Cathedral. „Presne ako jeho predchodcovia je to ďalší unikátny kus úžasnej práce. Čím viac ho počúvate, tým je lepší,“ povedal o Balance veľký fanúšik mexického dua Henry Rollins (Rollins Band, Black Flag). „Nie je veľa príležitostí zabookovať kapelu z Mexika a ešte aj takéhoto žánru,“ hovorí Tatiana Lehocká z agentúry Real Something. „Takže keď bola šanca dostať do Bratislavy Lorrele Meets the Obsolete, spravili sme pre to všetko.“

Spoločne s Mexičanmi si zahrá aj české kvarteto Sýček, jeden z najnovších objavov bohatej gitarovej scény z Českých Budějovíc. Sýček má zatiaľ na konte jedno nepomenované EP a ohlasy médií, venujúcim sa alternatívnej hudbe, sú viac než nadšené.

„Noisové blaho, v ktorom sa odráža rock and roll, post-punk, stoner, psychedélia a nespútaná väzbiaca symbióza gitarových vyhrávok a sól," napísal o nich server Alterecho. Sami hudobníci priznávajú náklonnosť k noisu a krautrocku, dôležitou súčasťou ich skladieb sú aj silné texty a recitatívny spôsob spevu. ** Koncert Lorelle Meets the Obsolete a Sýčka** bude už tradične v klube Fuga vo štvrtok, 20. októbra. Rovnako, ako posledný, štvrtý večer Real Something Series 2016, ktorý sa uskutoční v utorok, 25. októbra a zahrajú na ňom česká skupina Manon Meurt a Holanďania Blue Crime.

Real Something Series 2016

27.09. Chiyoda Ku (UK) + Memory of Elephants (UK) 05.10. Svin (DK) + Tumido (AT) 20.10. Lorelle Meets the Obsolete (MEX) + Sýček (CZ) 25.10. Blue Crime (NL) + Manon meurt (CZ)

Vstupenky
www.realsomething.interticket.sk
Linky:
www.realsomething.com
www.facebook.com/someREALthing

Video: Lorelle Meets The Obsolete - These Days

Značky: Koncerty