Elections in the Deaftown predstavili singel Awakening s novým zvukom

Elections in the Deaftown predstavili singel Awakening s novým zvukom
foto: Patrik Vachalik

Slovenská indie-popová skupina Elections In The Deaftown poctivo pracuje na novom EP, ktoré bude pokračovateľom výborne prijatého debutového albumu Glue. Prvý singel Strangers sa už objavil na kompilácii Ostrov hudby, tentokrát prichádzajú so skladbou Awakening a úplne novým zvukom. Dokonca bez gitár!

Zatiaľ nepomenované EP by malo vyjsť na jeseň tohto roku, pätica muzikantov však poctivo pracuje na skladbách a posúva sa do temnejších elekronických vôd. „Snažíme sa nájsť iný spôsob hudobného vyjadrenia, čo potvrdzuje aj fakt, že Awakening je úplne prvá skladba, v ktorej sme nepoužili žiadny gitarový nástroj,“ hovorí za Elections in the Deaftown frontman Lukáš Zdurienčík. „Už teraz je isté, že nové EP bude ovplyvnené týmto posunom k viac syntetizérovému, elektronickejšiemu a prepracovanejšiemu zvuku.“

O mix skladby sa už tradične postaral Erik Horák z Lososound studia, master si zobral na starosť rešpektovaný český producent Ecson Waldes z pražského Biotech studia, s ktorými začali EITD spolupracovať už pri debutovom albume. Spoločne so singlom predstavuje skupina aj videoklip, ktorý vznikol v spolupráci s fotografom Patrikom Vachalíkom. „Chceli sme ho čo najminimalistic­kejší, minimalizmus vo vizuálnej prezentácii máme totiž radi. Patrik zaloopoval naše minipohyby pred kamerou, neskôr ich vystupňoval a nám sa to páči. A okrem toho sme sa pri nakúcaní aj celkom dobre zabavili,“ dopĺňa Lukáš.

Video: Elections in the Deaftown - Awakening

Kapela sa odhodlala aj k ďalším zásadným krokom. Všetci piati členovia – Lukáš Zdurienčík, Lukáš Harvánek, Juraj Hariš, Martin Husárik a Ľuboš Šamaj – sa rozhodli presťahovať do Bratislavy, aby mohli intenzívnejšie skúšať a pripravovať nový materiál. V ostatných dňoch spoločne rekonštruovali priestory v Novej Cvernovke a prerábali si ich na skúšobňu spojenú so štúdiom. „Práce ešte stále pokračujú, ale robíme na tom už niekoľko týždňov. Všetko, od elektriny až po murárčinu, si robíme sami,“ smeje sa Lukáš a už vážnejšie dodáva: „Chceme, aby tu bolo možné urobiť naozaj kvalitnú nahrávku – nielen pre nás, ale napríklad aj pre iné kapely, ktoré možno nemajú rozpočet na drahšie štúdia.“

Skupina sa v týchto dňoch, okrem manuálnej práíce v Novej Cvernovke, sústredí na prípravu spomínaného EP, v lete sa však chystá vystúpiť na viacerých festivaloch, kde by rada fanúšikom zahrala aj niekoľko nových skladieb.