Festival Uprising 2017 má svojho headlinera, na Slovensko príde Sean Paul

Festival Uprising 2017 má svojho headlinera, na Slovensko príde Sean Paul

Bratislavu čaká koncom augusta skutočne hviezdna návšteva. Na Zlaté piesky príde Sean Paul, svetový hitmaker, držiteľ Grammy a umelec, ktorý udržuje reggae a dancehall hudbu aj kultúru v povedomí poslucháčov už vyše 20 rokov. Slávny Jamajčan bude hlavnou hviezdou desiateho výročia festivalu Uprising, ktorý sa uskutoční 25. a 26. augusta 2017.

Aj napriek tomu, že Sean Paul svoju hudobnú kariéru odštartoval v roku 1996 a v roku 2003 získal ocenenie Grammy za najlepší reggae album roka, vrchol svojej kariéry zažíva v poslednej dobe a dnes neprejde deň, kedy by nebola jedna z jeho pesničiek hraná v rádiu. Sean Paul je bezpochyby najhranejším a najpopulárnejším jamajským interpretom súčasnosti. Prispelo k tomu množstvo spoluprác s trendy menami poslednej doby ako Sia, Migos, Dua Lipa, Clean Bandit, Tory Lanez, ktoré sa pridali do zoznamu spoluprác s etablovanými hviezdami ako Beyonce, Rihanna, Nicki Minaj, Major Lazer, Jay Z, Busta Rhyms, Kelly Rowland, Kylie Minogue, Enrique Iglesias, 2Chainz, Eve, no taktiež s reggae a dancehall prominentmi ako Damian ‘Jr Gong’ Marley, Chi Chi Ching, Mr. Vegas, Beenie Man či Tami Chynn.

Video: Sean Paul - No Lie ft. Dua Lipa

Sean Paul, narodený 8. januára 1973 v Kingstone, je jedným z najikonickejších umelcov z Jamajky vôbec. Má skutočne multikultúrne korene, keďže jeho rodičom v žilách prúdi anglicko-portugalsko-čínsko-jamajská krv. Jeho mama je uznávaná maliarka, po ktorej zdedil lásku k umeniu a jeho otec pochádza z rodiny športovcov. Sean Paul bol jamajským reprezentantom vo vodnom póle od svojich 13-tich, no keď mal 21 rokov s vodným pólom skončil a začal sa naplno venovať hudbe. Jeho hudobné začiatky ovplyvnili najmä Lt. Stitchie, Major Worries a Supercat. Sean Paul začal písať vlastné pesničky a po zoznámení sa s členmi reggae formácie Third World sa mu otvorili dvere do hudobného sveta.

Sean Paul je bezpodmienečne jeden z najznámejších hlasov v hudobnom svete. V priebehu minulého roka vydal niekoľko hitov, vrátane pesničky „Cheap Thrills ft. Sia“, ktorú počuť naozaj odvšadiaľ. Na Facebooku má vyše 11 miliónov fanúšikov a na YouTube sa pozretia všetkých skladieb s jeho menom počítajú na miliardy. Okrem výhry a niekoľko nominácií Grammy má na svojom konte aj niekoľko MOBO Awards a MTV Awards.

Len máloktorý umelec sa môže pochváliť vyše 200 piesňami, z ktorých sa takmer 40 dostalo do rebríčkov Top 100 v UK a US, 20 do Top 10-tky a (zatiaľ) 7 na prvé miesto.

Už teraz sa môžete tešiť na hity ako „Get Busy“, „Like Glue“, „Temperature“, „We Be Burning“, „I'm Still In Love With You“, či najnovšie „No Lie“, „Crick Neck“, „Tek Weh Yuh Heart“, „Body“ a množstvo ďalších. Slovensko zažije obrovskú show, na Uprising Festival 2017 prichádza jeden z najväších hitmakerov na planéte, Sean Paul s kompletnou kapelou a profi tanečníčkami.

V programe jubilejného desiateho ročníka festivalu Uprising sa 25. a 26. augusta predstavia okrem Sean Paula aj hviezdy ako Alpha Blondy, Irie Révoltés, Pendulum Dj Set, 5'nizza, Macka B, General Levy, Congo Natty, Foreign Beggars a desiatky ďalších. Permanentky, rovnako ako VIP vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal od €45. Všetky potrebné a užitočné info nájdete na stránke festivalu www.uprising.sk.

Značky: Festivaly