O plánoch na vydanie nového materiálu potvrdil v rozhovore pre grécku televíziu TV War spevák skupiny Joakim Brodén. Prezradil tiež, že sú aktuálne na začiatku celého procesu, no svoju ďalšiu štúdiovku by chceli vydať už na budúci rok.

"Práve sme začali s prípravou nového albumu. Začali sme písať skladby, to vlastne robíme stále. Na budúci rok vydáme album. Nechceme zostarnúť a mať medzi albumami osemročné prestávky," vyjadril sa interpret. "Máme už veľa nápadov. Trik je v tom, že nikdy nevieme, ktoré nápady použijeme. V minulosti sa nám stalo, že sme povedali, že chceme niečo spraviť a na poslednú chvíľu sme zmenili názor a ľudia boli sklamaní," dodal Joakim Brodén, ktorého matka pochádza z Českej republiky.


Kapela Sabaton vznikla v roku 1999. Na konte má osem štúdiových albumov, pričom zatiaľ posledným je nahrávka The Last Stand (2016). V textoch sa často inšpirujú históriou, najmä vojnami. V súčasnosti formáciu tvoria okrem spomínaného speváka aj Pär Sundström (basgitara), Chris Rörland (gitara), Tommy Johansson (gitara) a Hannes van Dahl (bicie).

Zdroj: SITA (blabbermouth.net)
Foto: facebook.com/sabaton

Súvisiaci interpreti: Sabaton