Nikoho zrejme neprekvapí tvrdenie, že Jennifer Lopez vyzerá viac fit ako niektoré dvadsaťročné speváčky. Pri sledovaní jej najnovšieho videoklipu Te Guste zrejme budete len ťažko veriť tomu, že táto žena budúci rok oslávi 50. narodeniny. Vlastne by mohla byť mamou 24-ročného rapera Bad Bunnyho, ktorý v skladbe hosťuje...

Vôbec tak ale nepôsobí a nejeden dvadsiatnik by určite mal čo robiť, ak by s ňou chcel stíhať na tanečnom parkete či mimo neho. Jennifer Lopez totiž aj po viac než 30 rokoch od začiatku svojej kariéry stále patrí medzi najsexi ženy šoubiznisu a nič nenasvedčuje tomu, že by sa tohto titulu v dohľadnej dobe hodlala vzdať. Pri pohľade na jej najnovšie hudobné video Te Guste bude zrejme nejedna žena v jej veku len nemo krútiť hlavou.

Letne ladený vizuál s nádychom luxusu síce prešiel viditeľnou retušou, no nič to nemení na tom, že dvojnásobná mamička v ňom vyzerá skvele. Pokojne by sa pred kamerou zaobišla aj bez rapera Bad Bunnyho, ktorý pri skúsenejšej kolegyni miestami naozaj pôsobí ako zajačik.

Samotná skladba fanúšikov určite neurazí, nie som si však istý tým, či je táto španielsky spievaná spolupráca dostatočne chytľavá na to, aby ste ju počuli v rádiách. Na Youtube si ale nepochybne svojich fanúšikov nájde - už teraz má takmer 18 miliónov prehratí, hoci klip zverejnili len pred pár dňami. Jeho réžiu mal na starosti Mike Ho z Kalifornie, ktorý spolupracuje s množstvom latinsko-amerických spevákov a raperov ako sú Maluma, Yandel či Luis Fonsi. 


Keď sa nedarí v USA, môže sa spoľahnúť na latino trh

Jennifer Lopez sa ako jedna z mála žien v šoubiznise môže pochváliť rovnako úspešnou hereckou aj speváckou kariérou. Kým väčšinou táto kombinácia v jednom či v druhom prípade končí fiaskom, u rodáčky z New Yorku skvelo funguje už poriadne dlhú dobu. Začínala ako tanečníčka a herečka, no v roku 1999 hneď so svojou prvou štúdiovku On the 6 dokázala, že s ňou treba rátať aj v pop music. Z albumu pochádzajú také hity ako If You Had My Love, Waiting for Tonight či Let's Get Loud.

Rovnako úspešné boli aj nasledujúce albumy J.Lo (2001) a This Is Me... Then (2002). Následne však, podobne ako u mnohých iných hviezd z prelomu tisícročí, začali predaje jej nahrávok prudko klesať. Zatiaľ posledný album s názvom A.K.A. vydala v roku 2014 a napriek značnej snahe propagovať svoje novinky na všetkých frontoch sa jej nepodarilo zaujať a išlo o jej najhoršie predávaný album v kariére. Jediný výraznejší úspech z trojice vydaných singlov vtedy zaznamenala pieseň Booty (feat. Iggy Azalea), ktorá v rebríčku Billboard Hot 100 debutovala na 18. priečke.

V roku 2016 ešte na Youtube celkom zarezonoval nealbumový singel Ain't Your Mama, celkovo sa jej však s anglicky spievanou tvorbou v rebríčkoch za posledných 6-7 rokov príliš nedarilo. Možno aj preto sa dcéra portorických imigrantov v poslednej dobe viac zameriava na španielsky a juhoamerický trh. Napríklad tento rok v apríli vydala singel El Anillo, ktorého klip má viac než 230 miliónov prehratí a vo viacerých španielsky hovoriacich krajinách sa dostal do Top 10 singlových rebríčkov. Pre porovnanie: len o mesiac neskôr vydaná spolupráca s DJom Khaledom a raperkou Cardi B na anglicky aj španielsky spievanom singli Dinero má napriek provokatívnemu videoklipu len necelých 80 miliónov pozretí a v rebríčku Billboard Hot 100 sa dostala najvyššie na 80. miesto.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Jennifer Lopez