Akustika pripomína videoklipom Better Day, aké mali skvelé leto

Akustika pripomína videoklipom Better Day, aké mali skvelé leto

Slovenská skupina Akustika absolvovala od vydania albumu Zastavme svet množstvo skvelých koncertov, na ktoré im vždy zavítali vďační fanúšikovia. Práve pre nich uverejnili hudobníci oficiálne video k pesničke Better Day. Uvidíte tak vzácne zábery zo súkromných archívov členov kapely, z krstného koncertu na zaplnenom námestí v rodnom Prešove, z festivalov či kapelovej dodávky. Novinkou hudobníci pozývajú na svoje prvé ucelené klubové turné, ktoré začnú už tento piatok 11.1. v Prešove v úplne novom klube Stromoradie a o deň neskôr v Košiciach.

Akustika píše slovenské texty, ktoré zvykne občas dopĺňať ukrajinčinou. S angličtinou muzikanti koketovali v pesničke Rastaman, Better Day je však prvou výlučne anglickou skladbou. Otextoval ju Stano Rusyn. „V živote mávame dobré aj zlé dni, treba to vedieť prijať a pritom myslieť stále pozitívne, pretože myšlienky majú schopnosť zhmotniť sa. Treba sa poučiť zo zlých vecí a neopakovať svoje chyby. Preto, keď budeme myslieť pozitívne, budú sa nám diať dobré veci.“

Oficiálne video natočil Mário Lüttmerding, ktorý s kapelou absolvoval niekoľko ciest na ich koncerty, aby nazbieral dostatok materiálu. Práve táto pesnička dala spoločne s videoklipom myšlienku aktuálnemu turné. Ako priznáva Peter Kovalčík: „Odkedy sme vydali album Zastavme svet máme stále lepší a lepší deň. To sa prenieslo do videoklipu a chceme ním v tomto čase pripomenúť našim fanúšikom, ako sme si aj vďaka ním užili leto. Verím, že sa nám podarí priniesť slnko a letnú pohodu aj do klubov.“

Video: Akustika - Better day

Minulý rok mali hudobníci možnosť odprezentovať svoju tvorbu v zahraničných rádiách. Okrem Better Day a Rastaman boli nasadené ďalšie dve slovenské skladby v reláciách o zaujímavej zahraničnej hudbe v Austrálii a Španielsku. Podľa slov Petra Kovalčíka zaujali viac práve anglické skladby, vďaka tomu, že poslucháči rozumeli textu. „K slovenským pesničkám napísali na sociálnych sieťach, že síce nerozumejú textu, ale naša hudba ich baví.“ Hudobníci veria, že hoci robia slovenské pesničky, aj Better Day sa dostane do uší fanúšikov, keďže dnes už ľudia bežne rozumejú anglicky. Podobné to bolo so singlom Rastaman, ktorý si s nimi spieva celá sála.

Muzikanti sú pripravení na turné, ktoré odštartujú už tento piatok v Prešove na Stromoradí, kam ich prídu podporiť významní hostia – Edo Klena a Dzigi Džabur. „Dáme so seba všetko, hlavné je, že prídu ľudia, lebo v skúšobni si môžeme hrať sami pre seba kedykoľvek. Určite s našimi hosťami spravíme aj niečo naživo na koncertoch. Máme nejaké tipy, ale uvidí sa až priamo na mieste,“ pozýva Filip Činčala.

Lístky nájdete v predpredaji na tootoot.fm alebo v sieti predpredaj.sk

Termíny Zastavme Svet Tour 2019

11.1.2019 Prešov, Stromoradie + support: Edo Klena, Dzigi Džabur, DJ APG, DJ Elnot
12.1.2019 Košice, Tabačka Kulturfabrik + support: DJ Elnot
25.1.2019 Banská Bystrica, Klub 77
26.1.2019 Žilina, Smer Klub 77 – Music Bar
8.2.2019 Tatranská Lomnica, Switch Club
14.2.2019 Nitra, Music a Cafe + support: Erik Šulc & tribal Colours
15.2.2019 Bra­tislava, Kulturák Klub + support: Erik Šulc & tribal Colours
16.2.2019 Trnava, Malý Berlín + support: Erik Šulc & tribal Colours

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček