Bratislavská skupina King Shaolin je známa svojou energiou, hravosťou a melodickosťou. Vďaka týmto typickým prvkom jej tvorby, spolu s charakteristickým hlasom Dominika Štofka, túto po anglicky spievajúcu kapelu rozoznáte hneď na prvé počutie. Teraz však chalani prichádzajú s novým albumom, ktorý okrem zábavy prináša aj väčšiu vyzretosť a úprimnosť.

O tom, že nový album je hudobnou výpoveďou, ktorá je viac o pohľade dovnútra, svedčí už samotný názov Mind Game. Nahrávka v sebe nesie veľa autenticity, pocitov a zažitých momentov. Na rozdiel od prvých dvoch albumov je novinka trochu vážnejšia a menej mainstreamová, no King Shaolin stále zostávajú verní popovej hudbe, ktorá je najviac blízka spevákovi, skladateľovi i producentovi Dominikovi.

"Tento album sme nazvali Mind Game hlavne kvôli tomu, že máme pocit, že človek permanentne bojuje sám so sebou vo svojej mysli. Neustále zápasí s vlastným strachom z toho, ako ho bude vnímať okolie, rieši morálne hodnoty alebo si nevie odpustiť niektoré pochybenia, ktoré počas života spravil. Je to moja výpoveď, ktorá mi pomohla vypustiť všetky veci, ktoré ma v tom období zasiahli, či už pozitívne alebo negatívne," prezrádza Dominik Štofko alias Domi Stoff.

Vypočujte si album na Deezeri:



Album Mind Game je prvým, pri ktorom mal frontman proces jeho vzniku plne pod kontrolou od začiatku tvorby pesničiek až po finálny mix. Mastering albumu kapela zverila do rúk Ecsona Waldesa z českého Biotech Studia. Výsledkom je deväť skladieb, ktoré sú už tradične v anglickom jazyku a sú zmesou energického zvuku s dávkou elektroniky, ale priestor dostane aj akustická gitara. Príjemný ženský element na nahrávku vnáša hlas Michaely Mäsiarovej v skladbe Oh, Little Boy.

"Mám v sebe pocit hrdosti a naplňujúceho šťastia. Náš tretí štúdiový album Mind Game si už hľadá cestu k ľuďom. Tentoraz to bol pre mňa extra intenzívny zážitok, lebo som po prvýkrát robil celý proces od songwritingu cez produkciu až k mixáži zvuku. Konečne znie moja hudba tak, ako som to vždy cítil a chcel," hovorí Domi Stoff, ktorý na nahrávke pracoval vo vlastnom štúdiu kapely King Shaolin Studios.

V súčasnej situácii, v ktorej sa ocitol celý svet, ani King Shaolin nestrácajú entuziazmus a pracujú na zlepšeniach svojej koncertnej šou, aby boli lepšie pripravení na obdobie, keď sa opäť začne hrávať. Hľadajú vylepšenia svojej svetelno-vizuálnej show a Dominik už skladá nové skladby. "Mind Game je dielo, pri ktorom som sa asi najviac priučil, čo sa remesla týka. No čo som zistil, že najdôležitejšie pri tvorbe je vedieť sa na seba pozrieť zvrchu, vedieť prijať kritiku a byť otvorený absolútnej zmene. Tá otvorenosť človeku nakoniec prinesie vytúžený výsledok. Želám tomuto médiu aj všetkým skladbám, aby čo najviac ľuďom skrášlili deň alebo naopak, aby umožnil poslucháčom vypustiť potlačené emócie," dodáva spevák.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol gitarista a manažér King Shaolin Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dalibor Babala