Americký spevák Benson Boone je pre mnohých zjavením roka 2024. Jeho singel Beautiful Things doslova rozmetal hitparády po celom svete a už dnes je isté, že bude patriť k najprehrávanejším skladbám tohto roka. Teraz prichádza s debutovým albumom Fireworks & Rollerblades.

Po tom, ako Benson Boone odstúpil zo speváckej súťaže American Idol, debutoval singlom Ghost Town a hneď s ním uspel v niekoľkých európskych krajinách. Odvtedy okrem iného vydal dve EP nahrávky, ale skutočný prelom v jeho kariére nastal až so spomínaným hitom Beautiful Things.

Ten bol päť týždňov na vrchole rebríčka Billboard Global 200, dosiahol druhé miesto v rebríčku Billboard Hot 100 a niekoľko týždňov bol najpočúvanejšou skladbou aj na slovenskom Spotify. Skladba sa pomaly derie do popredných radov aj v rádiovej hitparáde IFPI SK Radio TOP 100, kde je momentálne na 13. pozícii. Slovenským rádiám sa evidentne spevákov hudobný prejav páči. Už teraz je zrejmé, že ďalším ťahúňom albumu bude druhý singel Slow It Down, ktorý sa posúva do prvej päťdesiatky najstreamovanejších piesní na Spotify.

Boone s ňou znova vsadil na popovú baladu, v ktorej poslucháča zoznámi s pôvabným dievčaťom so zelenými očami. Vo vzťahu s ním sa ale snaží byť opatrný. Vyzýva ženu k tomu, aby spomalila, aby ju nestratil ako osatných. Odkaz na jeho matku ako jedinú ženu, ktorá ho nikdy neopustila, odhaľuje jeho strach z opustenia. Aktuálny singel plný surových emócií má potenciál siahať po úspechoch svojho predchodcu.

"Veľa mojich piesní v minulosti bolo založených na klavíri. Je zrejmé, že v skladbách mám stále veľké mnosžvo klávesov, ale určite sa objavili aj ťažšie gitarové skladby, z čoho mám radosť. Milujem gitaru. Ale celkovo, odkedy som naposledy vydal hudbu (EP, pozn. redakcie), môj hlas dozrel, môj štýl sa trocha zmenil. A myslím si, že piesne, ktoré vydám v najbližších mesiacoch, sú bližšie k tomu, ako vyzerá moja budúcnosť v hudbe," povedal Benson Boone začiatkom tohto roka pre magazín Billboard.

Debutový štúdiový album Fireworks & Rollerblades vydal v piatok 5. apríla. Spolu s jeho uvedením na trh vyrazil 22-ročný spevák na sprievodné turné, ktoré odštartoval tento týždeň. V rámci neho navštívi 1. júna aj pražský Lucerna Music Bar.

Text: Hudba.sk (zdroj Warner Music, Billboard.com)