Speváčka skupiny Portishead vo februári oznámila debutový sólový album Lives Outgrown a zverejnila pilotný singel Floating On A Moment. K introspektívnej balade teraz pridáva singlovú dvojku s názvom Reaching Out, ktorú zverejnila spolu s interaktívnym sci-fi videoklipom.

Interaktivita nového klipu spočíva v tom, že pomocou kurzora môže divák otáčať perspektívu obrazu. Vyskúšať si to môžete TU. Video obsahuje 4D modely Beth Gibbons padajúcej voľným pádom vo vesmírnej scenérii. Ako video postupuje, modely speváčky sa menia a reprezentujú rôzne etapy jej života. Tieto obrazy odkazujú na názov albumu Lives Outgrown.

Jej debutový sólový album prinesie už 17. mája desať pesničiek, ktoré vznikali v priebehu desiatich rokov. Majú byť najosobnejšími skladbami, aké kedy Beth Gibbons napísala. "Uvedomila som si, aký je život bez nádeje, a to bol smútok, ktorý som nikdy predtým nepocítila," vysvetlila.

"Predtým som bola schopná zmeniť svoju budúcnosť, ale keď bojujete so svojím telom, nemôžete ho prinútiť urobiť niečo, čo nechce. Keď si mladý, nikdy nepoznáš koniec, nevieš, ako to dopadne. Myslíš si: toto prekročíme. Bude to lepšie. Niektoré konce sú ťažko stráviteľné." Teraz sa na to pozerá z druhého konca a novým albumom chce inšpirovať ostatných, aby boli odvážni.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)