Jurajov v poradí druhý singel s názvom Movies vyšiel na streamovacích platformách ešte v roku 2022. Práce na animácií, kreslenie a detailná príprava scén spomínaného klipu však zabrala takmer 2,5 roka. Hasík na jeho tvorbe spolupracoval s anglickou animátorkou a producentkou Dean de Barros. Skladba je charakteristická spojením viacerých hudobných žánrov ako hiphop, soul či alternatíva.

Premiéra bola streamovaná naživo na sociálnych sieťach spolu s diskusiou kde obaja umelci opisovali celý proces tvorby a zdôraznili dôležitosť spolupráce a komunikácie.

Juraj Hasík pôsobil v Londýne ako hráč na bicie a producent. Prirodzene sa na teda hudbe podielali najmä zahraničný muzikanti. Gitarové sólo nahral americký gitarista Chris Bruce v minulosti spolupracujúci so spevákom Sealom, v súčasnosti dvorný gitarista Meshell Ndegeocello, ktorá tento rok získala Grammy. Záver skladby je tiež doplnený o živú basgitarovú linku, ktorú nahral Tony Grey. Tento anglický basgitarista donedávna pôsobil v kapele japonskej jazzovej klaviristky Hiromi.

V súčasnosti Juraj Hasík pracuje na vydaní debutového EP, ktoré určite prinesie spoluprácu s ďalšími zaujímavými umelcami a progresívne vizuály. Určite si jeho ďalšie novinky nenechajte ujsť.

 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Juraj Hasík.