Slovenský indie hudobník Lukáš Kovalčík prichádza s novým optimistickým singlom Retro, ktorým sa po debutovom inštrumentálnom EP Outsider (2022) naplno vracia na nezávislú scénu. Novinka, v ktorej hosťuje aj mladá speváčka Emma Llure, bola nahrávaná v bratislavskom štúdiu Lososound.

"Túto skladbu som napísal pre svoju ženu a vychádzam v nej z osobných skúseností. Je aj o tom, že aj keď nás v živote trápia rôzne strachy, na konci dňa neraz zistíme, že tento náš strach nie je taký podstatný, pokiaľ sa snažíme žiť, ako najlepšie vieme. Táto pesnička je aj o podpore, ktorú sa snažíme dávať svojim blízkym, ak sa trápia, a že to celé má veľmi dôležitý význam," hovorí o pozadí skladby Lukáš Kovalčík.  

Hudobník v minulosti pôsobil v dnes už nefungujúcej indie rockovej kapele The Kowal Chicks. Posledné roky sa však venuje sólo tvorbe, v jeho kapele hrá na basgitaru Pavol Stanko. O bicie na nahrávke sa postaral Adam Kršiak, produkciu, nahrávanie a aj aranžmány zastrešil Erik Horák. Pieseň dostala aj podmanivý videoklip, za ktorým stojí režisér Matúš Chovanec.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Lukáš Kovalčík.