Netrpezlivo očakávaný nový album Kate Nash vyjde presne o mesiac, 21. júna. Nahrávka s názvom 9 Sad Symphonies prinesie aj aktuálny singel My Bile, ktorým speváčka odmieta prispôsobovať sa očakávaniam spoločnosti a deklaruje svoje čerstvo usporiadané životné priority. Spolu s novou pesničkou oznámila Kate Nash aj jesenné turné, ktoré ju zavedie naprieč Spojenými štátmi a Kanadou.

Hudobníčka dospela do štádia, v ktorom prehodnotila svoje minulé správanie a súčasné priority. Uvedomila si, že si potrebuje vo vlastnom záujme určiť pevné hranice. "Som v bode svojho života, kedy chcem vedieť povedať nie veciam a nie ľuďom. Mám niečo po tridsiatke, takže ak to neurobím, skončím so zranením alebo s migrénou. Verím svojim inštinktom," vysvetlila Kate Nash.

"Vždy, keď niečo ľutujem, je to zvyčajne preto, že som ich nepočúvala. Po tom všetkom ohavnom správaní, ktoré som za tie roky videla, som si uvedomila, že ak nemáte prísne hranice, uberá vám to na hodnote. Na moju narodeninovú oslavu už nie sú pozvaní všetci. Ak mám tortu, šetrím si jej kúsky pre tých najlepších, nie pre masy," dodala.

Nový album, ktorý podľa oficiálneho vyhlásenia "začína novú a bezprecedentnú umeleckú cestu a čerpá inšpirácie zo starého hollywoodskeho kúzla, starých muzikálov a neúnavnej snahy o krásu v chaotickom svete", sa dotýka aj témy duševného zdravia. Kate Nash reaguje na potreby svojich fanúšikov. "Pre umelca je prirodzené písať o emóciách a temnote. Mnoho mojich fanúšikov tiež trpí depresiou a ja som si to všímala viac, keď som robila online rozhovory počas lockdownu. Nehovoriť o tom nie je riešenie. Byť otvorený a vytvoriť túto komunitu v rámci mojej fanúšikovskej základne je naozaj dôležité."

S novou nahrávkou vyrazí speváčka na jesenné turné. "Som nadšená, že sa na jeseň vrátim do Severnej Ameriky, navštívim niektoré z mojich obľúbených miest a zahrám aj na nových. Nemôžem sa dočkať, kedy sa znova uvidím s mojimi fanúšikmi z USA a Kanady, ktorí ma vždy čo najsrdečnejšie privítali, a zahrám im nejakú novú hudbu," dodala.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)