V čase španielskeho kultúrneho boomu v Európe a španielskeho predsedníctva v Európskej únii k nám prichádza jeden z najväčších hudobníkov tejto krajiny. Temperament, rytmus a hudobnú virtuozitu v Bratislave 14. apríla 2010 predvedie samotný "Maestro Flamenco" – Paco de Lucía!

Žijúca legenda flamenca, geniálny skladateľ a inšpirácia mnohých súčasných gitaristov, príde do Bratislavy so sprievodným hudobným sextetom a tanečníkom Farrucom. Počas takmer dvojhodinového koncertu nebudú chýbať slávne flamenco štandardy ani temperamentné hudobno-tanečné predstavenie – "contratiempa, jaleo, palmas..."

Paco de Lucía pochádza z hudobnej rodiny a svoju muzikantskú kariéru začal už ako jedenásťročný. Počas svojej viac ako 50-ročnej kariéry nahral 24 štúdiových albumov, na ktorých spolupracoval s esami svetovej hudby ako sú Chick Corea, Carlos Santana či Bryan Adams. Snáď najznámejšie je gitarové trio Paco de Lucía - John McLaughlin - Al Di Meola. Skladba 'Rio Ancho / Mediterranean Sundance' (video) v ich podaní spravila z flamenca definitívne celosvetový fenomén. Samotný Paco de Lucía flamenco opísal týmto slovami: "Flamenco je zmes poézie, hudby a rytmu. Vyjadruje najhlbšie pocity človeka: radosť i nenávisť, nádej, žiarlivosť i strach."


Paco de Lucía - 'Entre dos aguas' (1976)

Zloženie sprievodnej kapely Paca De Lucíu:

Niño Josele - gitara
Antonio Serrano - klávesy
Alain Perez - basgitara
Piranha - perkusie
Duquende - spev
David de Jacoba - spev

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla PR manažérka koncertu Silvia Turnerová. Viac na oficiálnej stránke koncertu www.pacodelucia.sk.

Súvisiaci interpreti: Paco De Lucía