Chlapci z hudobnej formácie Fuera Fondo mali v letných mesiacoch plné ruky práce. Okrem toho, že odohrali množstvo koncertov, nakrúcali aj svoj prvý hraný videoklip k piesni Kráčajúc svetom. Jeho premiéru a zároveň krst spojili 13. novembra s posledným koncertom v rámci úspešného turné kapiel Polemic a Divokej Bill v Hruštíne. Koncert podľa informácie od skupiny Polemic na jej oficiálnom Facebook fanklube navštívilo 1400 fanúšikov. Premiéra klipu Fuera Fondo tak mala veľmi slušné publikum. Teraz si video a fotky z jeho natáčania môžete pozrieť aj na Hudba.sk

Úloha krstného rodiča pripadla českej kapele Divokej Bill. Keďže sa videoklip sám o sebe poliať nedal, svätená voda – v tomto prípade pivo – putovala priamo do žalúdkov krstných rodičov.

Vzhľadom na tohtoročné daždivé leto sa natáčanie natiahlo na celý august. Cieľom režiséra a scénaristu videa, no zároveň i zakladateľa kapely, Borisa Majerníka, bolo priniesť divákom aspoň malý nádych balkánskej atmosféry. Nakrúcalo sa výlučne pri západe slnka, čo bolo jednou z hlavných priorít kapely. "Inšpirovali ma najmä Kusturicove filmy," vyjadril sa Boris.


Fuera Fondo - Kráčajúc svetom

Vo videoklipe sa okrem členov kapely objavili aj dvaja hostia – na husliach si zahral Peter Torák a na klarinet Peter Ferenčík. Obaja sa totiž predtým zúčastnili aj nahrávania samotnej skladby. O kameru, strih a postprodukciu sa postarali Erik Ďuriš a Marek Švančara. Videoklip bol natočený na fotoaparát Cannon EOS 7D.



Informácie, videoklip a foto pre Hudba.sk poskytol Boris Majerník zo skupiny Fuera Fondo.

--
Text: Alžbeta Naďová, pm

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo