24. 2. 2017

Neuveriteľná podoba. BATTLE BEAST sa na novom albume inšpirovali peckou od SABATON.

Určite sa už stalo aj vám, že ste počúvali nový album svojej obľúbenej skupiny a v istom momente ste si položili otázku: "Toto som už niekde počul?" Pre tých z vás, čo majú toho opočúvaného dosť podobne ako ja, sa táto situácia z času na čas stane.  Iste je to istým spôsobom ovplyvnené tým, že "staršie kapely" inšpirujú tie "mladšie" a tak si z nich berú príklad.

Fíni BATTLE BEAST sa takto nechali inšpirovať svojimi kolegami z branže švédmi SABATON. Na ich najnovšom albume "Bringer of Pain" sa nachádza skladba "Bastard Son of Odin", ktorá veľmi nápadne pripomína pecku "7734" z albumu "Metalizer (2007)" od SABATON. Oba songy sú kvalitne a dobre spracované v slušnom tempe. Pri započúvaní Vám však podobnosť týchto dvoch trackov určite neunikne. Ťažko povedať, či je to náhoda alebo zámer ale je to každopádne zaujimavé. Veď posúďte sami



Recenziu novinky "Bringer of Pain" od BATTLE BEAST nájdete po kliknutí na odkaz, rovnako aj recenziu na album "Heroes" od SABATON na ktorého rozšírenej verzií sa skladba "7734" nachádza ako bonus.

8. 5. 2015

WITHIN SILENCE zverejnili k debutovému albumu videoclip.

Košická power - metalová formácia Within Silence, ktorú si isto niektorí pamätáte ešte pod názvom Rightdoor zverejnila 06.05.2015 svoj prvý oficiálny videoklip k piesni Silent Desire. Song pochádza s ich debutového albumu Gallery of Life, ktorý vyšiel práve dnes 08.05.2015 pod hlavičkou vydavateľstva Ulterium Records.



Album obsahuje dokopy 11 trackov a je plný naozaj kvalitnej porcie podstivého power metalu, ktorý je rýchly, energický a dych vyrážajúci.





NIGHTWISH predstavili nový videoklip. Z nového albumu tak majú už druhý singel.

Dnes ráno predstavila fínska formácia Nightwish svoj nový klip. Tentokrát sa jedná o oficiálne lyrics video k piesni Endless forms most Beautiful, ktoré okrem samotného videa ponúka i text čo je ďalším zaujímavým ťahom od Nightwish. Pieseň sa tak stala ich druhým singlom z nového albumu. Stalo sa tak približne 3 mesiace od vydania prvého videoklipu k piesni Élan.


13. 2. 2015

Nový album sa blíži. NIGHTWISH dnes k nemu vydali videoklip !

Prvý videoklip k novému albumu, Endless Forms Most Beautiful uzrel svetlo sveta práve dnes 13.02.2015. Pieseň nesie názov Élan a je tak prvou oficialne predstavenou skladbou z novinky, ktorá víjde koncom marca 2015.



14. 8. 2014

AMARANTHE vydá v poradí tretí album !!!

Nie je to tak dávno, čo sme si ich vystúpenie mohli pozrieť všetci na festivale "Rock pod kameňom" v Snine a už je tu ďalšia horúca správa. Švédski metalisti AMARANTHE, ktorých hudba je charakteristická hlavne použitím moderných prvkou súčasnej hudby vydajú v poradí už tretí štúdiový album. Ten ponesie názov MASSIVE ADDICTIVE, ktorý oficiálne uzrie svetlo sveta 21.10.2014 prostredníctvom vydavateľstva Spinafarm Records. Jeho súčasťou bude 12 už tradične chytľavých songov plných melodie, moderných prvkov, dynamiky či chytľavých refrénov.

Na novom albume, ktorý sa mixoval v Hanssen studios v dánskej Ribe spolupracoval aj vynikajúci Jacob Hansen (Epica, Volbeat).

Verím, že skupina už tradične nesklame a svojou hudbou nás opäť niečim prekvapí.

MASSIVE ADDICTIVE 

Zoznam skladieb:

1. "Dynamite"
2. "Drop Dead Cynical"
3. "Trinity"
4. "Massive Addictive"
5. "Digital World"
6. "True"
7. "Unreal"
8. "Over and Done"
9. "Danger Zone"
10. "Skyline"
11. "An Ordinary Abnormality"
12. "Exhale"



























zdroj: www.amaranthe.se






8. 6. 2014

EQUILIBRIUM po intenzívnom hľadaní našli náhradu. Kapela je opäť kompletná !!!

Po odchode zakladajúcej členky, dlhoročnej basgitaristky kapely Sandry Van Eldik (2001 - 2014), zostal post basaka prazdny. To už ale neplatí. Práve dnes prišla fb stranka kapely s informáciou, že kapela je opäť kompletná. Post basáka si zastane Jen Majura, známa tiež z kapiel Black Thunder Ladies, Knorkator. Na spolupráci sa dohodli včera 07.06.2014
Veľa úspechov Jen \m/

zdroj: www.facebook.com/equilibrium



1. 6. 2014

Leto sa rozbieha vo veľkom štýle. Prináša žhavé novinky, ktoré stoja za to !!!

Máme tu opäť začiatok leta a s ním prichádza nie len čas rôznych koncertov a festivalov ale taktiež vydania nových albumov. Tento mesiac bude plný noviniek hneď od začiatku. Z nich som si vybral tri, ktoré ma naozaj zaujali.

6. júna 2014, teda v piatok, uzrie svetlo sveta úplne nový album mníchovskech folk metalovej kapely EQUILIBRIUM, ktorý ponesie názov Erdentempel. Album vychádza pod hlavičkou vydavateľstva Nuclear Blast a obsahuje 12 songov. Ako som si už u tejto nemeckej pätice zvykol, ide znovu o folk metal v tom pravom slova zmysle. Nadupaný, energický, typicky epický a melodický. Takto by sa dala táto v poradí štvrtá štúdiová nahrávka v skratke popísať. Album vychádza po štyroch rokoch od vydania Rekreatur (2010) takže sa isto je na čo tešiť. Tak nechajme sa prekvapiť....


Druhou novinkou v júni je vydanie ďalšieho albumu švétskej formácie ARCH ENEMY. Ide o prvý štúdiový kúsok s novou tvárou kanaďankou Allisou White Gluz z názvom War Eternal, ktorý zastrešilo vydavateľstvo Century Media. Ako je známe z kapely sa pred časom rozhodla odísť z postu speváčky jej dlhoročná tvár Angela Gossow, ktorá sa zhostila úlohy manažerky skupiny. Allisa jej miesto však dôstojne nahradila, čo je počuť hneď od vydania už dvoch vidoclipov k trackom War Eternal a You Will Know My Name. Bláznivo šialený štýl tejto formácie tak opäť bude drviť uši nejedného metláka a tak na poriadnu porciu melodického death - metalu ukrytú v 13stich songoch sa môžme opäť tešiť....



Tretia novinka, ktorú chcem dnes predstaviť a bude mať tiež premieru 10teho júna 2014 je nový album TWO STEPS FROM HELL s príznačným názvom Miracles. Schválne používam slovo príznačné, pretože Miracles sa od prvého počutia skladby s rovnakým názvom počúva veľmi dobre a je v nej cítiť to, čo so sebou nesú skladby z pera tvorcov Thomasa Bergersena a Nicka Phoenixa. Skĺbili v ňom opäť orchestrálnosť, chorálovosť a cit trailer hudby ako takej čo určite poteší nejedného fanúšika soundtrackov či trailer music. Nechajme sa prekvapiť. Ja osobne sa naň veľmi teším...



06.06.2014 (piatok) ......... EQUILIBRIUM - Erdentempel (2014)
10.06.2014 (utorok) ......... ARCH ENEMY - War Eternal (2014)
10.06.2014 (utorok) ......... TWO STEPS FROM HELL - Miracles (2014)