Jozef "Dodo" Šošoka má za sebou viac ako 40 rokov jazzovej umeleckej činnosti, ktorá mu priniesla osobité postavenie jedného z najvýznamnejších sólistov bicích nástrojov a perkusií nielen na Slovensku. V utorok 18. marca si jeho umenie budete môcť vychutnať na koncerte v Koncertnej sieni Klarisky.

Dodo Šošoka má vynikajúcu medzinárodnú povesť a vďaka štúdiu na Berklee College of Music v Bostone mohol spolupracovať s mnohými významnými jazzovými umelcami. Koncertné úspechy žal už začiatkom šesťdesiatych rokov, no na svoju prvú sólovú platňu musel čakať až do roku 1990.

Dnes je vďaka početným koncertom a organizovaniu medzinárodných projektov známy v rôznych kútoch Európy, v USA i v Afrike. Jeden z najvyťaženejších slovenských hudobníkov je členom Pražského džezového kvarteta, spolupracuje s legendárnym americkým saxofonistom Johnom Purcellom v projekte World Jazz Music, je zakladateľom a lídrom Slovenského jazzového kvarteta.

Jeho aktuálny sólový projekt s názvom "Drums and Percussion Acoustic Music" je vo svete hudby raritou. Autor a interpret v jednej osobe tento projekt pripravoval a tvoril viac ako dvadsať rokov. Jeho súčasťou je originálna zbierka nástrojov z celého sveta zaradená do Dodových vlastných kompozícií.

Projekt vychádza z hard bopového štýlu, ktorý Šošoka transformoval do osobitého prejavu. Zaznie world music, africké motívy ale aj klasická hudba prepojená s jazzom. Jeho prejav je plný výbušnosti, gradácie a kontrastu. Napätie v jeho sólovej hre je výsledkom kontrastu rôznych zvukovo odlišných plôch a rytmických sekvencií, ktoré bubeník a perkusionista prirodzene spája v plynulých prechodoch.

V utorok 18. marca o 19.00 sa Dodo Šošoka so svojím programom "Drums and Percussion Acoustic Music" predstaví v Koncertnej sieni Klarisky v Bratislave. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť v predpredaji za 160,- Sk (BKIS.sk) alebo na mieste za 200,- Sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Miriam Šlosárová z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska. Viac informácií nájdete na stránkach Bkis.sk a Dodososoka.eu/sk.